ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κόνιτσα: Κτηματολόγιο χωρίς ειρηνοδίκη;

Εικόνα του άρθρου Κόνιτσα: Κτηματολόγιο χωρίς ειρηνοδίκη;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2019, 19:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κι ενώ οι προθεσμίες για τη δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο τελειώνουν, το Ειρηνοδικείο Κόνιτσας δεν θα έχει ειρηνοδίκη πριν τις 27 Νοεμβρίου. Τη δυσλειτουργία του ειρηνοδικείου επισημαίνει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς. 

Όπως αναφέρει στην ερώτηση, σύμφωνα με τις διαδικασίες του Κτηματολογίου, εάν δεν υπάρχουν ιδιοκτησιακοί τίτλοι ενός ακινήτου, ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να προσκομίσει ως αποδεικτικό έγγραφο πράξη αναγνώρισης των ορίων του ακινήτου του με την ένορκη βεβαίωση δύο μαρτύρων στο Ειρηνοδικείο.

 «Ωστόσο, ενώ η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαδικασιών για το Κτηματολόγιο της Κόνιτσας είναι η 31η Οκτωβρίου 2019, το Ειρηνοδικείο της περιοχής δηλώνει ότι θα έχει Ειρηνοδίκη στις 27 Νοεμβρίου 2019 χωρίς να υπάρχει κάποια μέριμνα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των 42 χωριών του Δήμου, ενώ η παρουσία του προβλέπεται για μία φορά τον μήνα» σημειώνεται. Ο κ. Αμυράς ζητά από τον υπουργό να πάρει μέτρα για την ομαλή λειτουργία του Ειρηνοδικείου Κόνιτσας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back