πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κοινό των Ηπειρωτών» για τις επιπτώσεις της ΕΒΕ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Κοινό των Ηπειρωτών» για τις επιπτώσεις της ΕΒΕ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2024, 21:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τις αρνητικές επιπτώσεις της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και σε σχολές και τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έρχεται να επισημάνει με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών».

«Πάνω από 900 θέσεις νέων φοιτητών χάθηκαν σε όλη την Ήπειρο, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Ήπειρο. Ειδικά στην Άρτα, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών καλύφθηκαν μόλις 10 θέσεις από τις συνολικά 137 και στο Τμήμα Γεωπονίας 54 θέσεις από τις 120» τονίζει η παράταξη και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα νομοθετήματά της έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτό που συμβαίνει. Σε συνδυασμό και με την αντισυνταγματική ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, οδηγούν σε κλείσιμο τα περιφερειακά τμήματα των δημοσιών Πανεπιστημίων και χιλιάδες νέες και νέους και τις οικογένειές τους ως πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που νομοθέτησε» αναφέρει.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» υπενθυμίζει τη θέση του για ένα ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο και υπογραμμίζει την ανάγκη «να υπερασπιστούμε από κοινού και μαζί με όλους τους Ηπειρώτες την επιτυχημένη ακαδημαϊκή και ερευνητική δραστηριότητά του Πανεπιστημίου μας και το κοινωνικό αγαθό της μόρφωσης».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back