Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κλοπές σε 2.000 σπίτια, κάποια και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Κλοπές σε 2.000 σπίτια, κάποια και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2016, 19:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο συμμορίες με τμήματα σε όλη τη χώρα,  οι οποίες λειτουργούσαν παράλληλα, με χαρακτηριστικά μαφίας, αφενός «ρήμαξαν» 2.000 σπίτια σε όλη τη χώρα, αφετέρου εξαρθρώθηκαν από την αστυνομία. Το μέγεθος της επιχείρησης, αλλά και του «συνδικάτου» του εγκλήματος ήταν τέτοιο, που τις λεπτομέρειες για την εξάρθρωση έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας πριν από λίγες μέρες.

Η δραστηριότητα της οργάνωσης επεκτεινόταν σε όλη τη χώρα, ενώ το δεύτερο «τμήμα» της, δρούσε μεταξύ άλλων και στα Γιάννενα. Κυρίως, στόχος των μελών ήταν χρηματοκιβώτια και κοσμήματα. Η συμμορία δρούσε με επισκέψεις του «αρχηγού» στην πόλη, αλλά και σε άλλα σημεία της βόρειας Ελλάδας όπου έδρασε. Ο «αρχηγός» εντόπιζε σπίτια για διάρρηξη και προετοίμαζε τις επιχειρήσεις σε συνεργασία με κατά τόπους συνεργάτες. Τη συγκεκριμένη οργάνωση που έδρασε και στα Γιάννενα, διεύθυνε ένα μέλος της και κύριο χαρακτηριστικό της ήταν ότι χρησιμοποιούσε ως «επιχειρησιακά» οχήματα, συνηθισμένα μικρά αυτοκίνητα πόλης, ώστε να μην προκαλούν την προσοχή των διωκτικών αρχών, σύμφωνα με την αστυνομία. Η συμμορία έκανε πάνω από 50κλοπές και διαρρήξεις και δρούσε σε συνεργασία και παράλληλα με τις υπόλοιπες οργανώσεις. Η αστυνομία έκανε 60 συνολικά έρευνες, στις οποίες βρέθηκαν ποσά που ξεπερνάνε τα 600.000 ευρώ, αλλά και τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων με μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες και φύλλα χρυσού, ράβδοι ασημιού άνω των 120 κιλών, πλήθος κοσμημάτων – χρυσαφικών, ρολογιών και λοιπών τιμαλφών ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Οι συμμορίες ήταν οπλισμένες, ενώ σε διάφορες κρυψώνες βρέθηκαν πάνω από 60 οχήματα, ανάμεσά τους κάποια πολυτελή.

Οι δράστες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές. Βαρύνονται , κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας και των διακεκριμένων κλοπών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της πλαστογραφίας και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.»

 «Έπαιρναν το ρευστό, έπαιρναν χρυσαφικά. Και βέβαια είχαν στη διάθεσή τους κινητά με ξένους αριθμούς, πακιστανικούς, για να μην εντοπίζονται, μέχρι και κάποια όπλα. Χθες μάλιστα έγιναν κωμικοτραγικές σκηνές: προσπαθούσαν να κρύψουν από σπίτι σε σπίτι τα διάφορα κλοπιμαία και εκεί τους περίμενε βέβαια η Αστυνομία, στο επόμενο σπίτι. Μέχρι και πίσω από πλακάκια, πίσω από διάφορα μέρη του σπιτιού, είχαν κρύψει κλοπιμαία» περιέγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας τη δράση του «συνδικάτου» σε δηλώσεις του. Η έδρα ήταν στη δυτική Αττική, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή και αστυνομικών στην υπόθεση.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back