ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κλινικές Παίδων «πλήρεις» αλλά με… μετακινήσεις

Εικόνα του άρθρου Κλινικές Παίδων «πλήρεις» αλλά με… μετακινήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2024, 09:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΔΗΠΑΚ Γιατρών Ηπείρου-Λευκάδας, καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη για ψευδείς ισχυρισμούς, ότι «δεν υπάρχουν σοβαρά κενά στις παιδιατρικές κλινικές την Ηπείρου», σημειώνοντας ότι στις 30 Ιανουαρίου έφτασε έγγραφο στην Παιδιατρική ΠΓΝΙ με εντολή μετακίνησης επιμελήτριας παιδιάτρου από το ΠΓΝΙ για ένα μήνα στο Χατζηκώστα.

Οκτώ γιατροί της Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού υπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση, επισημαίνοντας ότι οι μετακινήσεις προκαλούν μια σειρά προβλήματα που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα.

Επίσης, οι ίδιες οι γιατροί επισημαίνουν ότι το σοβαρότερο πρόβλημα, με ενδεχόμενη μετακίνηση στο «Χατζηκώστα» είναι η δυσχέρεια ανάνηψης και νοσηλείας νεογνών, ότι δεν έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο για πολλά χρόνια, αλλά αυτό αποτελεί μια καθημερινή πράξη στο «Χατζηκώστα», λόγω του μεγάλου αριθμού τοκετών.

Η δε ΔΗΠΑΚ τονίζει: «Με παρακάλια σε διοικητές, τοπικούς βουλευτές και άλλες ‘προσευχές’, λύσεις δε πρόκειται να δοθούν. Θα μετακινείται ένα μήνα ο ένας , ένα μήνα ο άλλος, θα παραιτείται άλλος ένας μετά γιατί δεν αντέχει να γίνεται μετακινούμενος θίασος, οι κλινικές θα καταρρέουν και θα έρχονται οι υπουργοί Υγείας- όπως και ο τωρινός- να υποστηρίζουν ότι αφού δε γίνεται να στελεχωθούν τα επαρχιακά νοσοκομεία ας μειωθεί ο προϋπολογισμός τους-ας κλείσουν- για να δοθεί στα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back