Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κλειστός δρόμος λόγω του νέου νηπιαγωγείου

Εικόνα του άρθρου Κλειστός δρόμος λόγω του νέου νηπιαγωγείου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2020, 16:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εδώ και έναν χρόνο περίπου, στην οδό Ελ. Ζωγράφου, στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της ανέγερσης ενός νέου νηπιαγωγείου – εκεί που βρίσκονταν οι παλιοί στρατιωτικοί φούρνοι. Το έργο εκτελείται από τον Δήμο Ιωαννιτών με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με κόστος σύμβασης 874.909 ευρώ.

Οι εργασίες προχωρούν και εκ των πραγμάτων απαιτούνται και κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών, από αύριο Τετάρτη θα υπάρξουν ρυθμίσεις και απαγορεύσεις λόγω της εξέλιξης του έργου. Ρυθμίσεις και απαγορεύσεις που θα ισχύσουν μέχρι τις 22 Μαρτίου, για δύο μήνες δηλαδή.

Συγκεκριμένα θα απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, πλην εκτάκτων αναγκών, στο τμήμα της οδού Ελένης Ζωγράφου από τη λεωφόρο Δωδώνης ως τη συμβολή της με την οδό Ακαδημίας. Επίσης θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στη λεωφόρο Δωδώνης, παραπλεύρως της οδού Ζωγράφου.

Για την ιστορία, το οικόπεδο, όπου χτίζεται το νηπιαγωγείο, βρίσκεται στην κυριότητα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας. Το 2017, το υπουργείο αποφάσισε να παραχωρήσει την έκταση στον Δήμο Ιωαννιτών για την ανέγερση της σχολικής μονάδας, με δύο βασικούς όρους. Ότι το σχολείο θα κατασκευαστεί μέσα σε πέντε χρόνια και ότι το 20% των θέσεων του νηπιαγωγείου θα καλυφθεί από παιδιά στρατιωτικών που υπηρετούν στις μονάδες της 8ης Μεραρχίας και επιπλέον τη διάθεση άλλων 30 θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ανεξαρτήτως κριτηρίων και άνευ τροφείων (εφόσον βέβαια υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back