ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κλειστή η Ανεξαρτησίας λόγω «γιορτής δρόμου»

Εικόνα του άρθρου Κλειστή η Ανεξαρτησίας λόγω «γιορτής δρόμου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2019, 12:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Χειροτεχνικά επαγγέλματα-Τοπικές ταυτότητες» είναι το θέμα των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας, που γιορτάζονται και στα Γιάννενα την ερχόμενη εβδομάδα 1 έως 7 Απριλίου. Για την Ήπειρο είναι η τέταρτη συμμετοχή, με πρωτοβουλία του Δήμου Ζαγορίου και τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν με μια «Γιορτή του Δρόμου» στην οδό Ανεξαρτησίας στα Γιάννενα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα». Τη Δευτέρα 1 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, η Ανεξαρτησίας θα γίνει πεζόδρομος για να υποδεχθεί όσους θέλουν τα γνωρίσουν τα εργαστήρια που βρίσκονται στην περιοχή. Η γιορτή θα πλαισιωθεί με μουσική, παραστάσεις κουκλοθεάτρου, παιχνίδια και αφηγήσεις για τα παραδοσιακά επαγγέλματα (βέβαια, εκείνες τις ώρες, τα παιδιά είναι στο σχολείο, αλλά οι διοργανωτές έχουν κανονίσει επίσκεψη σχολείων).

Κεντρικός διοργανωτής των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας είναι το ΙΝΜΑ-Εθνικό Ινστιτούτο των Χειροτεχνικών Επαγγελμάτων στο Παρίσι.

Στη διοργάνωση της Ηπείρου συμμετέχουν οι Δήμοι Ζαγορίου και Βορείων Τζουμέρκων, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, το Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο, το Μουσείο Αργυροτεχνίας, το Ίδρυμα Εγνατία Ηπείρου, το Μέκειο Οικοτροφείο, το Μουσείο Νεώτερης Ιστορίας Σκλίβανης, ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα»  και 23 εργαστήρια δημιουργών καλλιτεχνικής χειροτεχνίας.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back