Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΚΕ συνάντησε τους αστυνομικούς

Εικόνα του άρθρου Το ΚΚΕ συνάντησε τους αστυνομικούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2020, 19:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τα μέλη της ΕΠ Ηπείρου-Λευκάδας-Κέρκυρας του ΚΚΕ Δημήτρη Πιτσιάβα και Όλυ Τσουμάνη συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης της ΕΑΥΝΙ.

Τα θέματα που συζήτησαν ήταν κυρίως εργασιακής φύσης, όπως φαίνεται από τη σχετική ανακοίνωση, καθώς οι αστυνομικοί έθεσαν ζητήματα όπως «ακατάστατα ωράρια, καταβολή οδοιπορικά, ελλείψεις σε υλικοτεχνικό υλικό, κατοχύρωση του απεργιακού δικαιώματος κ.λπ», αλλά και στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την οποία διευρύνθηκαν οι περιοχές που δίνεται το επίδομα παραμεθορίου, αλλά μόνο για τις ένοπλες δυνάμεις.

Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι το κόμμα «σταθερά και διαχρονικά στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών μέσα στη Βουλή με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και τροπολογίες που κατέθεσε, αλλά και έξω από αυτή στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων». Έδωσαν επίσης στους αστυνομικούς το ειδικό έντυπο που έχει εκδώσει η επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Επίσης, οι κ.κ. Πιτσιάβας και Τσουμάνη τόνισαν ότι «στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ που εφαρμόζοντας τον νόμο Κατρούγκαλου παραδίδει τα αποθεματικά των Ταμείων στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για να απαλλαγεί το κράτος  και η μεγαλοεργοδοσία απο τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία».

Σύμφωνα την ανακοίνωση, τα μέλη της διοίκηση της ΕΑΥΝΙ έδειξαν «ενδιαφέρον και ανησυχία για τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή» και τα μέλη του ΚΚΕ απάντησαν ότι  «κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής είναι και η εμπλοκή της χώρας όλο και πιο βαθύτερα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο πλαίσιο των ανταγωνισμών τους κυρίως με τη Ρωσία».

Όσο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, τα μέλη του κόμματος απάντησαν ότι «το πρώτο μεγάλο λάθος είναι η συνέχιση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, όπως επίσης είναι το Δουβλίνο, το οποίο εγκλωβίζει, και μάλιστα σε διπλό εγκλωβισμό, τους πρόσφυγες, τους ξεριζωμένους. Αυτή την πολιτική συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη η οποία στα πλαίσια της καταστολής σχεδιάζει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να βάλει στο Αιγαίο ως και πλωτά φράγματα-παγίδες για τους μετανάστες και πρόσφυγες βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, ανοίγοντας δρόμο για νέες πολύνεκρες τραγωδίες».

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο περιστατικό εισβολής της αστυνομίας σε σπίτι και τη σύλληψη πολιτών: «Στόχος των διαφόρων επιχειρήσεων  τύπου ‘Κουκάκι’ είναι ο εκφοβισμός του λαού και η εμπέδωση του δόγματος ‘νόμος και τάξη’. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο στρατός κάνει ασκήσεις καταστολής πλήθους και αναλαμβάνει την αντιμετώπισή του. Θέση του ΚΚΕ είναι ότι η Αστυνομία πρέπει να ασχολείται μόνο με την αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι με την καταστολή του λαού όπως πρόσφατα που στάλθηκαν από την κυβέρνηση ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τους αγωνιζόμενους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους».

Σύμφωνα τέλος με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, η διοίκηση της ΕΑΥΝΙ τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών προέρχεται από λαϊκές οικογένειες και δεν πρέπει να είναι απέναντι αλλά δίπλα στο λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του». 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back