ΚΚΕ κατά Δήμου, ΔΕΥΑΙ, αντιπολίτευσης για το νερό

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ κατά Δήμου, ΔΕΥΑΙ, αντιπολίτευσης για το νερό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2024, 14:27

H τομεακή επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, ζητάει ευθύνες για τις διακοπές νερού στον Δήμο και το λεκανοπέδιο.

Αναφέρει ότι «για τρεις μέρες έμειναν χωρίς σταγόνα νερό οι κάτοικοι του Κατσικά, ενώ μεγάλα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί συνολικά στην δημοτική ενότητα Παμβώτιδας αλλά και στην περιοχή των Καρδαμιτσίων και στα Μέλανδρα».

Κατηγορεί τη δημοτική αρχή, την αντιπολίτευση και τη ΔΕΥΑΙ, λέγοντας ότι «είναι επιεικώς απαράδεκτο να επικαλούνται την ‘ατομική ευθύνη’, καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού σε συνθήκες καύσωνα, κατηγορώντας τους μάλιστα ότι κάνουν σπατάλη νερού».

Σημειώνει δε τα εξής: «Δηλαδή, οι αγρότες να μην ποτίζουν τα χωράφια, οι λαϊκές οικογένειες που μένουν στην πόλη με 38 ⁰C, γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή, να μην καταναλώνουν νερό».

Ζητάει επίσης εξηγήσεις για τη συντήρηση στις γεωτρήσεις και τα αντλιοστάσια, γιατί «εδώ και 5 χρόνια δεν λειτουργεί η γεώτρηση των Λογγάδων που θα έπρεπε να βοηθά την υπάρχουσα που δεν είναι αρκετά αποδοτική», γιατί «οι βιομηχανίες εμφιάλωσης έλαβαν και άλλη άδεια άντλησης και «γιατί δεν έχουν πάρει απολύτως κανένα μέτρο για το 45% του νερού που χάνεται λόγω του άθλιου δικτύου».

«Τους ενδιαφέρει η στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με την απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων και κάθε άλλο εύκαιρο τρόπο. Δεν έχουν σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός. Είναι απαράδεκτοι και προκλητικοί. Μας γυρίζουν αιώνες πίσω. Τότε που η βασική ανάγκη της ύδρευσης δεν ήταν δεδομένη», τονίζει το ΚΚΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3