Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

ΚΚΕ Ιωαννίνων: Πλημμύρες χωρίς πρόληψη

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ Ιωαννίνων: Πλημμύρες χωρίς πρόληψη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2023, 17:33
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων αναφέρει σχετικά με τη χαλαζόπτωση του περασμένου Σαββάτου ότι «οι Γιαννιώτες είδαν μια αναμενόμενη βροχόπτωση να πλημμυρίζει δρόμους, πλατείες και  καταστήματα» και πως οι ζημιές και οι πλημμύρες ήταν έντονες σε διάφορα σημεία του Δήμου Ιωαννιτών.

«Δεν βρέχει πρώτη φορά στην πόλη μας! Αυτές οι εικόνες επανέρχονται ξανά και ξανά, με την πρώτη δυνατή μπόρα. Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, οι κυβερνήσεις, η Περιφέρεια, ο δήμος δεν φρόντισαν να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, παρεμβάσεις σε δρόμους και περιοχές, που πλημμυρίζουν επανειλημμένα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν να καθαριστούν τα φρεάτια των δρόμων» τονίζει.

Συμπληρώνει δε ότι «η μόνη περίπτωση να γίνουν κάποια έργα είναι αν συνδυάζονται με μεγάλες επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων, αν και ούτε αυτό είναι σίγουρο, όπως βλέπουμε στους μεγάλους οδικούς άξονες. Γι αυτό και ακόμα και απλά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν είναι επιλέξιμα».

Ζητάει να διερευνηθεί η έκταση των ζημιών, ιδιαίτερα σε καλλιέργειες, αλλά και σε σπίτια και μαγαζιά και να αποκατασταθούν με ευθύνη των τοπικών αρχών, να δοθούν αποζημιώσεις και να ξεκινήσουν άμεσα, όποιες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν, στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού.

Επίσης, στις 7 Ιουνίου στις 20.00 στην αίθουσα του παλιού δημαρχείου του Δήμου Ζίτσας, στην Ελεούσα, το ΚΚΕ κάνει προεκλογική σύσκεψη, στην οποία θα μιλήσουν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και οι υποψήφιοι βουλευτές Νίκος Έξαρχος και Βασίλης Παπαγεωργίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back