ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Κυβερνητικά ψέματα για τα νοσοκομεία της Ηπείρου»

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Κυβερνητικά ψέματα για τα νοσοκομεία της Ηπείρου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2023, 21:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων αναφέρεται, με μακροσκελέστατη ανακοίνωσή του, στα πεπραγμένα της επίσκεψης της γενικής γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη στα Γιάννενα.

Κατηγορεί τη γ.γ. καθώς και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τους στόχους που εξυπηρετεί το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία «όπου δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συγχωνεύονται σε μια ενιαία αγορά υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας», καθώς και για την άρνησή τους να συναντήσουν τα σωματεία των εργαζόμενων και την ΕΙΝΗ.

Το κόμμα αμφισβητεί επίσης τις δηλώσεις περί ενίσχυσης των νοσοκομείων, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή καλύπτονται λιγότερες από τις απαιτούμενες θέσεις σε διάφορες υπηρεσίες και δεν στηρίζονται υποστελεχωμένες κλινικές.

«Απέναντι στα τεράστια κενά σε ιατρικό προσωπικό, την εντατικοποίηση, τα εντέλλεσθε για μετακινήσεις, ξανασέρβιραν το κυβερνητικό παραμύθι ότι οι προκηρύξεις γιατρών βγαίνουν άγονες λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Αυτό είναι ψέμα» αναφέρει το ΚΚ.

Κατηγορεί τον κ. Καρβέλη ότι αρνήθηκε τις ευθύνες του για τη βλάβη του μαστογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ότι μετέφερε τις ευθύνες στον διοικητή του νοσοκομείου, «αποκρύπτοντας» όπως αναφέρει, μια σειρά άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν άλλα νοσοκομεία.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την επίσκεψη, είναι εδώ

Το ΚΚΕ είναι ιδιαίτερα αναλυτικό σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν δομές υγείας στην Ήπειρο, σε ελλείψεις σε Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα, Φιλιάτες.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα της πολιτικής που θεωρεί την υγεία του λαού και τους υγειονομικούς κόστος. Κόστος που εμποδίζει τις επενδύσεις των μεγάλων ομίλων σε ένα πεδίο κερδοφορίας που δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως. Αυτή την πολιτική στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back