πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΒΟΥΛΗ

ΚΚΕ: Ερώτηση για τους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών και τις μεταθέσεις

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ: Ερώτηση για τους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών και τις μεταθέσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2024, 12:55
ΒΟΥΛΗ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και ο Ιωαννίνων Νίκος Έξαρχος, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, σχετικά με το δικαίωμα της αναδρομικής θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης των εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών.

Περιγράφουν δηλαδή ότι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου για τον χρόνο απόσπασης, εάν έχουν διοριστεί μετά τις 30 Ιουλίου 2024.

«Αυτό σημαίνει πως οι νεοδιόριστοι των προηγούμενων ετών είναι καταδικασμένοι να παίρνουν αποσπάσεις για πάντα με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Ένα τέτοιο καθεστώς ομηρίας, κατά το οποίο αντιμετωπίζονται ανόμοια όμοιες περιπτώσεις, δημιουργεί εκπαιδευτικούς δύο ταχυτήτων και έρχεται σε σύγκρουση με όλη την λογική του εν λόγω νομοθετήματος, η οποία καταγράφεται στην αιτιολογική έκθεσή του» αναφέρουν οι βουλευτές και ζητούν να δοθεί η δυνατότητα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών των προηγούμενων ετών να θεμελιώσουν το δικαίωμα μετάθεσης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3