ΒΟΥΛΗ

ΚΚΕ: Ερώτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τη μηνιγγίτιδα Β

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ: Ερώτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τη μηνιγγίτιδα Β
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2024, 14:22
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νίκος Έξαρχος, βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, συνυπογράφει ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, με θέμα την ένταξη του εμβολιασμού για τη μηνιγγίτιδα Β άμεσα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμου, με καθολικό προσανατολισμό.

 Το θέμα έχει επανέλθει στο προσκήνιο μετά τα τρία κρούσματα μηνιγγίτιδας στο πανεπιστήμιο της και οι βουλευτές του ΚΚΕ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «για άλλη μια φορά αποποιείται των ευθυνών της αναφέροντας πως το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό».

Σημειώνουν ότι «ο εμβολιασμός είναι ένα κατεξοχήν κοινωνικό ζήτημα και όχι ατομικό και γι' αυτό θα έπρεπε να είναι στην ευθύνη του κράτους πλήρως και ουσιαστικά, όχι όπως σήμερα που κυριαρχεί η ατομική ευθύνη. Για παράδειγμα, οι οργανωμένες κρατικές υπηρεσίες θα πρέπει να μεριμνούν και να εξασφαλίζουν τους εμβολιασμούς, να ‘πηγαίνουν’ αυτές στα παιδιά και στον πληθυσμό γενικά που πρέπει να εμβολιαστεί».

Ερωτούν τον υπουργό για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για να ενταχθεί ο εμβολιασμός για τη μηνιγγίτιδα Β άμεσα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να υπάρξει η αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την οργάνωση και ανάπτυξη όλου του κρατικού συστήματος, που θα εξασφαλίζει την καθολική, υποχρεωτική και δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back