ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», σε κρίσιμο σημείο

Εικόνα του άρθρου Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», σε κρίσιμο σημείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2021, 20:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά από 30 χρόνια διαδρομής, το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» Ιωαννίνων, που βρίσκεται υπό την ομπρέλα του Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, με τη δικαστική οδό να έχει επιλεγεί.

Με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος», το θέμα της «Σχεδίας» απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στη σημερινή του συνεδρίαση, δεδομένου ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης,  ο οποίος είναι και πρόεδρος.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, αφού ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει φτάσει πλέον στη Δικαιοσύνη, επεσήμανε ότι, όταν η δημοτική αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της, βρέθηκε αντιμέτωπη με μία οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της «Σχεδίας» και του επιστημονικού υπευθύνου της δομής. «Η σύσταση που έγινε από τη δημοτική αρχή ήταν να μην γίνουν ριζικές αλλαγές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τη ‘Σχεδία’ καθώς οι καταγγελίες και από τις δύο πλευρές ήταν πολύ σοβαρές» είπε ο δήμαρχος.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της «Σχεδίας» ο πρόεδρος Στέφανος Τζιμογιάννης έθεσε θέμα απομάκρυνσης του επιστημονικού διευθυντή. Η πρόταση δεν εγκρίθηκε και ο ίδιος την παρέπεμψε στη Γενική Συνέλευση. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο δήμαρχος, η Γενική Συνέλευση με παρουσία εκπροσώπων όλων των φορέων που μετέχουν, έκρινε ότι είναι αναρμόδια για να προχωρήσει σε απόρριψη απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά από την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος της «Σχεδίας» υπέβαλλε την παραίτησή του.

Από την πλευρά του, ο Δήμος επικοινώνησε με τον αναπληρωτή του κ. Τζιμογιάννη, τον καθηγητή Ψυχιατρικής Πέτρο Σκαπινάκη για να αναλάβει καθήκοντα μέχρι τη λήξη της παρούσας θητείας, τον ερχόμενο Μάιο. «Ο κ. Σκαπινάκης αποδέχθηκε αλλά στη συνέχεια ο κ. Τζιμογιάννης ανακάλεσε την παραίτησή του» τόνισε.

Ο κ. Ελισάφ εξέφρασε γενικότερα πάντως την ανησυχία του για την ένταση που υπάρχει και για το μέλλον της «Σχεδίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back