ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κέντρο κοινότητας, μια κοινωνική δομή

Εικόνα του άρθρου Κέντρο κοινότητας, μια κοινωνική δομή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2019, 18:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια από τις πιο σημαντικές δομές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα, είναι τα κέντρα κοινότητας τα οποία επιδιώκουν να φέρουν τους πολίτες πιο κοντά στις κοινωνικές υπηρεσίες. 

Στα Γιάννενα, το κέντρο κοινότητας (με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ), βρίσκεται υπό τη σκέπη του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών και στεγάζεται σε ένα ισόγειο κτίριο στην οδό Καπλάνη. 

Όπως υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΟΚΠΑΠΑ, στόχος λειτουργίας του Κέντρου είναι να αποτελέσει ένα «front desk» υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε σε τοπικό είτε σε περιφερειακό ή σε εθνικό επίπεδο. Επί της ουσίας, ένας πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής που δικαιούται, να δεχθεί συμβουλευτική και να κατευθυνθεί προς τον κατάλληλο φορέα. 

«Οι υπηρεσίες που παρέχει η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην υποστήριξή τους με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου παράλληλα με τη συνεργασία που αναπτύσσει με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών στελεχώνεται με επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγο) και διοικητικό προσωπικό. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651020015.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back