ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κεντρική πλατεία Ιωαννίνων: έτοιμη το καλοκαίρι

Εικόνα του άρθρου Κεντρική πλατεία Ιωαννίνων: έτοιμη το καλοκαίρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2023, 13:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων, εδώ και εννιά μήνες, βρίσκεται υπό κατασκευή.

Για αρκετό διάστημα, υπήρξε ένα «φρένο» στις εργασίες, λόγω ζητημάτων… μόνωσης που προέκυψαν, δεδομένου ότι κάτω από την πλατεία υπάρχει το υπόγειο πάρκινγκ. Οι εργασίες μόνωσης του υπόγειου πάρκινγκ έχουν προχωρήσει, με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών να εκφράζουν τις «βάσιμες ελπίδες τους» ότι το καλοκαίρι του 2024 η νέα κεντρική πλατεία θα είναι έτοιμη. Υπό την προϋπόθεση πάντα… των καλών καιρικών συνθηκών.

Τα της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας ξεκίνησαν το 2018 με έναν πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Το πρώτο βραβείο πήραν οι γιαννιώτες αρχιτέκτονες Παύλος Βλαστός και Γεωργίνα Παπαγεωργίου. Κατά την έναρξη της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής, κάθε άλλο παρά υπήρχε η προθυμία και η επιθυμία για την υλοποίηση του έργου. Στη συνέχεια, η δημοτική αρχή άλλαξε γνώμη.

Ακολούθησε η ένταξη του έργου, και αφού έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στη μελέτη, στο πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 5,2 εκατ. ευρώ. Τον Δεκέμβριο του 2022 υπογράφηκε η σύμβαση με την εταιρία «Τρίπυλος ΑΤΕΒΕ» με ποσό προσφοράς 3,6 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία εδώ.


ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ..... ΜΕ ΤΟ ΡΑΧΑΤΙ .... ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ??? ΤΑ ,, ΜΕΓΑΛΑ ... ΕΡΓΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ........ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ !!!! ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝ Η ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΥΜΙΖΕΙ << ΓΑΖΑ >>???? ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ << ΑΛΛΗΣ ΜΙΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ >> , ΠΑΝΕ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ....ΧΕΛΩΝΑΣ ..... ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .... ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ....... ΑΝΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ .... ΠΑΡΑΚΜΗΣ .... << ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ..... ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ,,,,,?? >>
Βαγγέλης
Έφαγαν από τα μπετά έφαγαν από τα σίδερα έφαγαν από τα τούβλα έφαγαν έφαγαν , μόνο αυτό ξέρουν σε λίγα χρόνια θα την ξαναφτιάξουν για το καλό μας. Για τους πολίτες νοιάζονται.
Γιώργος
Οτιδήποτε και αν γίνει, οσοδήποτε όμορφο και καλοσχεδιασμένο, δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι αυτή η πλατεία ανήκει σε μια φιλοσοφία άλλης εποχής και ότι λειτουργικά δεν θα μπορέσει να ανακτήσει κάτι από το παρελθόν της (το οποιοδήποτε παρελθόν, καλό ή άθλιο), γιατί θα παραμείνει μία νησίδα ξεκομμένη ανάμεσα σε δύο δρόμους. Τα εμβληματικής έμπνευσης έργα δεν έχουν θέση σε μία σύγχρονη πόλη που πρέπει να είναι ανοικτή για να έχει λόγο ύπαρξης. Ούτε μεραρχίες θέλει, ούτε απαίσια αγάλματα. Η πόλη αυτή θέλει ένα πάρκο - κι αυτό βρίσκεται στα Λιθαρίτσια και στο υπαίθριο δημοτικό πάρκινγκ, έως κάτω στο Πνευματικό κέντρο. Καλές κορδέλες
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back