ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καχριμάνης: Ένα φόρουμ χωρίς... ηπειρώτικα προϊόντα

Εικόνα του άρθρου Καχριμάνης: Ένα φόρουμ χωρίς... ηπειρώτικα προϊόντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2017, 22:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Kάθε άλλο παρά ικανοποιημένος γύρισε από την Αθήνα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος συμμετείχε σε φόρουμ για την αγροδιατροφή, τη βιομηχανία και τον τουρισμό στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, εκπροσωπώντας παράλληλα και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Στο φόρουμ αυτό, παρουσία υπουργών και γενικών γραμματέων, παρουσιάστηκε μια μελέτη για την παραγωγική δομή της χώρας, από την οποία απουσίαζαν τα ηπειρώτικα προϊόντα, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη. «Ούτε μια κουκίδα στον χάρτη η Ήπειρος» είπε χαρακτηριστικά. Κατά τις εργασίες του φόρουμ, ο περιφερειάρχης Ηπείρου παρενέβη για να υπενθυμίσει ηπειρώτικα προϊόντα που κυριαρχούν στην ελληνική αγορά.

«Όταν μια μελέτη που γίνεται για να βοηθήσει τον πρωτογενή τομέα, δεν γίνεται με την πρέπουσα σημασία, τελικά δεν βοηθά στην εξωστρέφεια των προϊόντων και των παραγωγών μας», τόνισε ο περιφερειάρχης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Αναφέρθηκε δε, σε έρευνα καθηγητή του ΤΕΙ Άρτας, σύμφωνα με την οποία, αν όλα τα τουριστικά καταστήματα της Ελλάδας διέθεταν φέτα και όχι λευκό τυρί, τότε η τιμή παραγωγού για το γάλα θα ανέρχονταν σήμερα στο 1,25 ευρώ το κιλό.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back