ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κάτω τα χέρια από τα πανεπιστήμια»

Εικόνα του άρθρου «Κάτω τα χέρια από τα πανεπιστήμια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2021, 15:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλη μια φοιτητική πορεία έγινε στα Γιάννενα, η Τρίτη σε τρεις μέρες, καθώς η ένταση ανεβαίνει κατακόρυφα, με ευθύνη της κυβέρνησης και της πολιτικής «σιδηράς πυγμής» που εφαρμόζει.

Η πορεία προκλήθηκε ουσιαστικά από την επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ νωρίς το πρωί. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη αποφάσισε να διαθέσει πόρους και προσωπικό (από δυνάμεις της Ασφάλειας και των ΜΑΤ μέχρι… drones και ελικόπτερο) και να κλείσει την Εγνατία στο ύψος του πανεπιστημίου, για μια κινητοποίηση που είχε ήδη ανακοινωθεί πως θα έληγε σήμερα.

Αλγεινότερες είναι οι εικόνες ανδρών της ασφάλειας (;) με καλυμμένα πρόσωπα και κουκούλες, να δένουν με tire-up φοιτητές και φοιτήτριες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ που αναμεταδίδει το ΑΠΕ, «σε συλλήψεις μετατράπηκαν 16 από τις 33 προσαγωγές ατόμων που πραγματοποίησε το πρωί η αστυνομία κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αδικήματα που τους βαρύνουν».

Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση στη πλατεία εξελίχθηκε σε πορεία. Υπενθυμίζεται ότι φοιτητική κινητοποίηση είναι σε εξέλιξη στο Μεταβατικό κτίριο, στην πανεπιστημιούπολη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back