Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κατεπείγοντα» τα προκάτ σχολικά κτίρια

Εικόνα του άρθρου «Κατεπείγοντα» τα προκάτ σχολικά κτίρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/12/2020, 17:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου προχωρά τις διαδικασίες για την «ανέγερση» σχολικών μονάδων σε έκταση του παλαιού νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα», στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, η πρώτη αναλαμβάνει τις εργασίες τοποθέτησης δύο προκάτ σχολικών κτιρίων με χρηματοδότηση ύψους 339.000 ευρώ και ο δεύτερος εργασίες όπως είναι η περίφραξη και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου έναντι του ποσού των 80.000 ευρώ.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε τη διαδικασία ανέγερσης των κτιρίων, όπου θα λειτουργήσουν το 1ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (το οποίο, μετά την αποχώρησή του από την πρώην Παπαζόγλειο Σχολή, στεγάζεται στο Καπλάνειο) και το ειδικό σχολείο ΣΑΠ.

Η διαδικασία με την οποία θα γίνει το έργο με προϋπολογισμό 339.000 ευρώ είναι αυτή της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με την περιφερειακή αρχή να προσφεύγει για μια ακόμη φορά στο άρθρο 32 του Ν. 4412/16 με την αιτιολογία του «κατεπείγοντος». Σημειωτέον ότι η προγραμματική σύμβαση, διετούς διάρκειας, είχε εγκριθεί από τον Δήμο Ιωαννιτών στις αρχές Αυγούστου, ενώ από την Περιφέρεια Ηπείρου τρεις μήνες μετά. Επιπλέον, το θέμα απασχολεί και τους δύο βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης εδώ και τρία χρόνια.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει βάλει τον φιλόδοξο στόχο να ολοκληρωθεί το έργο της «ανέγερσης» των δύο σχολείων μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε και θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά. Κάτι που θεωρεί εφικτό καθώς οι προκάτ κυψέλες, 210 τ.μ. η καθεμία, βρίσκονται ήδη στη διάθεσή της, σε χώρο στον Κατσικά. Τις είχε αγοράσει πριν από τρία χρόνια έναντι 150.000 ευρώ.  


* Φωτογραφία από την κατεδάφιση παλιών, ερειπωμένων κτιρίων στην έκταση του παλαιού Χατζηκώστα, όπου θα εγκατασταθούν τα δύο σχολεία. Η κατεδάφιση έγινε πέρσι τον Οκτώβριο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back