ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δύο δόσεις

Εικόνα του άρθρου Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δύο δόσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/12/2019, 20:33
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές του νομού Άρτας, μετά τις προ ημερών πλημμύρες κι αφού προηγήθηκαν σχετικές εισηγήσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου. Η κήρυξη των περιοχών έγινε σε… δύο δόσεις. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, η πρώτη απόφαση υπογράφηκε στις 24 Δεκεμβρίου για τους Δήμους Γ. Καραϊσκάκη και Νικ. Σκουφά, και συγκεκριμένα για όλο τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη και για τις κοινότητες Φωτεινού, Συκεών και Πέτα του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Για τις περιοχές αυτές υπήρξε θετική εισήγηση της Περιφέρειας. Ακολούθησαν μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες ανάλογα αιτήματα από τον Δήμο Αρταίων αλλά και από τον Δήμο Νικ. Σκουφά για άλλες περιοχές του.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως σημειώνει η ίδια, διαβίβασε τα αιτήματα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και στις 30 Δεκεμβρίου ήρθαν οι νέες αποφάσεις. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν επιπλέον οι κοινότητες Σελλάδων και Κομποτίου, Νεοχωρίου, Λουτροτόπου, Περάνθης, Παχυκάλαμου, Ακροποταμιάς και Αγίας Παρασκευής και Κομμένου του Δήμου Νικ. Σκουφά, αλλά και οι κοινότητες Αρταίων, Λίμινης, Ροδαυγής, Πιστιανών, Αμμοτόπου, Γκριμπόβου και Βλαχέρνας του Δήμου Αρταίων.

Στην ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Ηπείρου γνωστοποιεί στους πληγέντες κατοίκους πως η οριοθέτηση περιοχών ως πλημμυρόπληκτων - για ενδεχόμενη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής- γίνεται από το υπουργείο Υποδομών και απαιτεί συγκεκριμένες διαδικασίες και προϋποθέσεις. «Σε ό τι αφορά την Περιφέρεια/Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έχουν ήδη συγκροτηθεί τα τεχνικά κλιμάκια για τον έλεγχο επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές. Για τις κατοικίες, αρμόδιοι είναι οι κατά τόπους Δήμοι» τονίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back