ΒΟΥΛΗ

«Κατασκευάζετε δική σας αριστεία»

Εικόνα του άρθρου «Κατασκευάζετε δική σας αριστεία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2019, 16:22
ΒΟΥΛΗ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Μερόπη Τζούφη, αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στη Βουλή για τις τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας για την επιλογή σημαιοφόρων στα δημοτικά και την αύξηση των πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά την επιλογή σημαιοφόρων, η κα Τζούφη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την κατάργηση της κλήρωσης μεταξύ όλων των μαθητών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι , κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατασκευάζει μια νέα δική της «αριστεία» και «υποβαθμίζει τη σημαία από σύμβολο ενότητας σε έπαθλο επιβράβευσης».

Είπε επίσης ότι «η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καθησυχάσει το συντηρητικό της ακροατήριο, το οποίο αισθάνεται προδομένο από την μετεκλογική αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών και τους χειρισμούς στο προσφυγικό. Για τους λόγους αυτούς όμως δεν χρειάζεται να την πληρώσουν οι μαθητές του δημοτικού και να μπολιαστούν με αναχρονιστικές και επικίνδυνες ιδέες».

Για τις δαπάνες για τις προσλήψεις, η κα Τζούφη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της αύξησης της δημόσιας δαπάνης για την Παιδεία, προσθέτοντας ότι «με τη συγκεκριμένη ρύθμιση η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις τεράστιες ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος σε επίπεδο στελέχωσης».

Είπε ακόμα ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε στην πράξη τους 10.500 μόνιμους διορισμούς, ενώ η έλλειψη συντονισμού και οι καθυστερήσεις απειλούν την ολοκλήρωση των 4.500 προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3