Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καταγγελία για αποκλεισμό μαθητή από τις πανελλαδικές

Εικόνα του άρθρου Καταγγελία για αποκλεισμό μαθητή από τις πανελλαδικές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2020, 11:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας ως «ανάλγητο», γιατί όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση «δεν έδωσε το δικαίωμα σε μαθητή του 3ου ΕΠΑΛ Ιωαννίνων να τελειώσει το σχολείο και να μετρήσουν τα μαθήματα των πανελλαδικών που έδωσε».

Το πρόβλημα προέκυψε καθώς ο μαθητής δεν επανεξετάστηκε σε προφορικό βαθμό δευτέρου τετραμήνου (του πανδημικού δηλαδή), σε μάθημα ειδικότητας.

Έγινε παρέμβαση στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης και παρότι ο μαθητής πήρε μέρος στις πανελλαδικές, χτες ανακοινώθηκε στην οικογένεια ότι δεν δόθηκε εξαίρεση. «Το υπουργείο γκρέμισε τις θυσίες της οικογένειας σε φροντιστήρια και άγχος για τη μόρφωση του παιδιού της. Αυτό είναι το χειροκρότημα της κυβέρνησης στη νοσηλεύτρια μάνα και στο Γολγοθά για τη μόρφωση του παιδιού της» αναφέρει η παράταξη.

Η ανακοίνωση καταγγέλλει τη στάση του υπουργείου ως τιμωρητική «απέναντι σε έναν μαθητή που ως αντιπρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου συμμετείχε ενεργά στις φετινές κινητοποιήσεις του σχολείου του, γεγονός που θεωρούμε άμεσα σχετιζόμενο με τη στάση του υπουργείου».

Τέλος, καλεί την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, τους γονείς, τους μαθητές και συνολικά τους εργαζόμενους «να καταδικάσουμε την ανάλγητη και τιμωρητική απόφαση του υπουργείου και να στηρίξουν τον αγώνα του μαθητή και της οικογένειάς του».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back