ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Κατά τύχη»: μια μπάντα κοριτσιών από την Άρτα

Εικόνα του άρθρου «Κατά τύχη»: μια μπάντα κοριτσιών από την Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2023, 16:10
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Κατά τύχη»: έτσι λέγεται το μουσικό σχήμα έξι κοριτσιών από το Μουσικό Σχολείο Άρτας. Ένα σχήμα που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2022, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Τότε που αποφάσισαν να ακολουθήσουν «ενωμένες ένα μουσικό ταξίδι με το όνομα ‘Κατά Τύχη’, το οποίο σηματοδοτεί τον τρόπο της δημιουργίας τους» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου.

Οι «Κατά Τύχη» είχαν  την πρώτη τους ενδιαφέρουσα μουσική εμπειρία. Τον Δεκέμβριο του 2022, δήλωσαν συμμετοχή στην εκπομπή της ΕΡΤ «Με τις Μπάντες» με το τραγούδι «Τραγουδάμε Δίχως Φόβο». Στη συνέχεια επιλέχθηκαν ως ένα από τα καλύτερα μουσικά σχήματα. Έτσι, το Σάββατο 11 Μαρτίου, το μουσικό σχήμα «Κατά Τύχη» ταξίδεψε στην Αθήνα για να ηχογραφήσει και να βιντεοσκοπήσει το τραγούδι στο στούντιο της ΕΡΤ.

Σε λίγες μέρες το αποτέλεσμα αυτής της εμπειρίας θα βρίσκεται στην πλατφόρμα «Ertflix».

Οι «Κατά Τύχη» είναι οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Άρτας:  Μαριλένα Τρομπούκη (φωνή – καχόν), Αντζελίνα Μόσχου (φωνή), Εύα Ντάκα (φλάουτο), Μαρία Κύρκου (φωνή), Βάγια Κοτσαλάρα (κιθάρα) και Εύα Ζήκου (φωνή).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back