ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς»

Εικόνα του άρθρου «Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2023, 21:42
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης ξεκίνησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και η Mastercard, με κεντρικό μήνυμα: «Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς».

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση «οι επιτήδειοι συνεχίζουν να εξελίσσονται και να βρίσκουν νέους τρόπους και τεχνικές εξαπάτησης. Έτσι, μια φαινομενικά ‘συνηθισμένη’ ειδοποίηση στο κινητό μας, μπορεί να κρύβει έναν μεγάλο κίνδυνο. Επομένως, η ανάγκη για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη».

Οι συνέπειες της ηλεκτρονικής απάτης μπορεί να αποβούν εξαιρετικά επιζήμιες. Από την υποκλοπή των προσωπικών μας δεδομένων μέχρι και την κλοπή των περιουσιακών μας στοιχείων. 

Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους επιθέσεων, με τους πιο συχνούς να αποτελούν την απάτη μέσω τηλεφωνικής κλήσης (Vishing), μέσω email (Phishing) και μέσω SMS (SMiShing).

Για τον λόγο αυτό, επισημαίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, «όλοι μας θα πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τις σύγχρονες μορφές ηλεκτρονικής απάτης και να εκπαιδευτούμε στον σωστό τρόπο αντιμετώπισής της. Και ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της ηλεκτρονικής απάτης; Η έγκυρη και συστηματική ενημέρωση».

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back