Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κανονικά οι εκλογές στη Χειμάρρα

Εικόνα του άρθρου Κανονικά οι εκλογές στη Χειμάρρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2023, 10:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διαστάσεις παίρνει η πολιτική κρίση στη Χειμάρρα, με την κράτηση του υποψηφίου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη.

Οι δημοτικές εκλογές γίνονται σε κλίμα έντασης, με καταγγελίες για προσπάθεια «παγίδευσης» του Μπελέρη, αλλά και συλλήψεις και την κυβέρνηση Ράμα να θεωρείται ότι είναι πίσω από τη σύλληψη του υποψηφίου.

«Η απόρριψη από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή Αλβανίας της υποψηφιότητας του προέδρου της Τοπικής Ομόνοιας κ. Φρέντυ Μπελέρι, για τη δημαρχία της Χειμάρρας, προκαλεί σοβαρότατη ανησυχία για τη στάση της Αλβανίας έναντι της ελληνικής εθνικής μειονότητας» επισημαίνει με δήλωσή του ο τομεάρχης της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος.

 Ο υποψήφιος της «Ομόνοιας» συμμετέχει κανονικά στις εκλογές, παρά τα γεγονότα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εκλογές της Χιμάρας προηγείται ο αντίπαλος του Μπελέρη, Γιώργος Γκόρος. Η εκλογές στον Δήμο έχουν ικανοποιητική συμμετοχή, σε αντίθεση με τη γενική εικόνα στην Αλβανία, που χαρακτηρίζεται από μεγάλο αποχή.

«Σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα , σε καμιά χώρα του κόσμου , ούτε καν στην ίδια την Αλβανία, ποτέ δεν έχει φυλακιστεί 2 μέρες πριν τις εκλογές υποψήφιος δήμαρχος» αναφέρει η Πανηπειρωτική Ευρώπης, η οποία προεξοφλεί ότι «ο Φρέντυ Μπελέρης είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών και νέος δήμαρχος Χειμάρρας».

Ο Γιώργος Γκόρος, εκλεκτός του Ράμα, έχει εκλεγεί 3 φορές δήμαρχος Χειμάρας. Στην περιοχή, είναι έντονη η αντιπαράθεση γύρω από την αξιοποίηση της «αλβανικής ριβιέρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψήφιου της Ομόνοιας για τη θέση του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μία μέρα πριν τις τοπικές εκλογές χωρίς να έχουν αναδειχθεί αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του, είναι προκλητική και δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες και ερωτήματα. Ειδικά, δε, μετά τη συστηματική, δημόσια στοχοποίησή του από την αλβανική κυβέρνηση».

Τέλος, το ΚΚΕ «θεωρεί απαράδεκτη τη σύλληψη του κ. Μπελέρη, υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας και καλεί την αλβανική κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στην απελευθέρωσή του και να σταματήσουν κάθε ενέργεια που εμποδίζει τη δραστηριότητα της ελληνικής μειονότητας στις δημοτικές εκλογές».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back