Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

"Κάναμε θετικά βήματα"

Εικόνα του άρθρου "Κάναμε θετικά βήματα"
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2016, 00:33
ΕΛΛΑΔΑ

"Ήρθαμε στην Αλβανία και νομίζω ότι κάναμε θετικά βήματα" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποτιμώντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Αλβανία.

"Η εξωτερική μας πολιτική και η ελληνική μας διπλωματία στηρίζεται στη δύναμη που έχει και ότι δεν φοβάται να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα έχουν λύσεις και πρέπει να επιδιώκουμε τη λύση τους, υπάρχουν όμως ορισμένοι οι οποίοι φοβούνται τη λύση των προβλημάτων" επεσήμανε ο κ. Κοτζιάς για να συνεχίσει λέγοντας ότι "ήρθαμε στην Αλβανία και νομίζω ότι κάναμε θετικά βήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα δεν μίλησε καθόλου για το επίμαχο θέμα μαζί μου για το οποίο είχε μιλήσει το προηγούμενο Σάββατο.

Ερωτηθείς αν ο τρόπος και η επιμονή με την οποία έθετε το θέμα των Τσάμηδων η αλβανική ηγεσία και η συγκέντρωση των διαδηλωτών στο ΥΠΕΞ δυσκολεύουν αυτή την προσπάθεια προσέγγισης, ο κ. Κοτζιάς απάντησε: "Είναι το γνωστό πρόβλημα ότι ορισμένοι κάνουν εξωτερική πολιτική κοιτώντας το εσωτερικό τους μέτωπο. Η Αλβανία μπαίνει σε τροχιά εκλογών στις αρχές του επόμενου χρόνου και όλοι κοιτάνε ποιος θα συμμαχήσει με ποιόν προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση στην επόμενη κυβέρνηση. Εάν ήταν να κάνουμε εξωτερική πολιτική με στραμμένο το βλέμμα μας στο εσωτερικό της χώρας δεν θα υπήρχε διεθνής διπλωματία".

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back