Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καναδοί στην Παμβώτιδα

Εικόνα του άρθρου Καναδοί στην Παμβώτιδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2018, 18:37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

H εθνική κωπηλασίας του Καναδά προετοιμάζεται εδώ και τέσσερις μέρες στα Γιάννενα, ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Βουλγαρίας, της μεγαλύτερης φετινής διοργάνωσης του αθλήματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καναδάς επιλέγει τα Γιάννενα και την Παμβώτιδα για την προετοιμασία του.

Όπως τόνισαν ο επικεφαλής της πενηνταμελούς καναδικής αποστολής και εκπρόσωποι των αθλητών της, «η Παμβώτιδα είναι ιδανική για κωπηλασία και οι υποδομές της Λιμνοπούλας από τις καλύτερες που έχουν συναντήσει».

Ο επικεφαλής των Καναδών Ματ Ντρέιπερ, είπε μεταξύ άλλων «Όταν προετοιμαζόμαστε για μεγάλα πρωταθλήματα αναζητούμε τέσσερα πράγματα: Καλό φαγητό, καλή διαμονή, εύκολη μετακίνηση και καλό νερό. Ερχόμενοι εδώ, μπορεί να είμαστε μακριά απ’ το σπίτι μας, όμως νιώθουμε σα να είμαστε σε ένα δικό μας μακρινό σπίτι, αφού έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για την προετοιμασία μας».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κάι Λάνγκερφελντ τόνισε ότι οι εντυπώσεις από την μέχρι τώρα διαμονή στα Γιάννενα είναι εξαιρετικές και η Κάρλινγκ Ζίμαν, μία από τις καλύτερες αθλήτριες της καναδικής κωπηλασίας, πρόσθεσε «βοηθάει πολύ στις προπονήσεις της ομάδας η ύπαρξη του μήκους δύο χιλιομέτρων στίβου της Παμβώτιδας», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι κωπηλατικές εγκαταστάσεις στα Γιάννενα είναι κατάλληλες για την προετοιμασία και άλλων εθνικών ομάδων.


Εκ μέρους του Ν.Ο.Ι. ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Μπερής πρόσφερε στον επικεφαλής ένα αναμνηστικό δώρο, αντιπροσωπευτικό δείγμα παραδοσιακής γιαννιώτικης αργυροτεχνίας.

Δηλώσεις μεταξύ άλλων έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας και η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου. Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Δημητρίου, ο οποίος παλιότερα ως μέλος της ελληνικής εθνικής βρέθηκε αρκετές φορές αντιμέτωπος με τον Καναδά στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back