ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κανά, Εισβολέας κι όχι μόνο στο πάρκο Λιθαρίτσια

Εικόνα του άρθρου Κανά, Εισβολέας κι όχι μόνο στο πάρκο Λιθαρίτσια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2023, 23:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

To Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή συμπληρώνει  49 χρόνια ζωής και κάνει στάση  και φέτος στα Γιάννενα στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Λιθαρίτσια.  

«Το πλούσιο πολιτιστικό και πολιτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελεί και φέτος μια ‘ανάσα’ για κάθε νέο και νέα που βλέπει την πρόσβαση στον πολιτισμό να αποτελεί πανάκριβη πολυτέλεια αντί για καθολικό δικαίωμα και είναι ο πρώτος σταθμός για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας με πρώτη αυτή των δημοτικών εκλογών με στόχο την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ σε Δήμους και Περιφέρειες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Φοιτητικό Στέκι:

20:00: Βιβλιοπαρουσίαση-Συζήτηση: «Αλήθειες και ψέματα για το αστικό κράτος» Ανίκανο και επικίνδυνο για τις λαϊκές ανάγκες Ικανό και αποτελεσματικό για τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Μαθητικό Στέκι:

19:00: Συναυλίες με τους Healusion και Mosses Remax

Κεντρική σκηνή

Άνοιγμα με τους «Yinname the Band»

Συναυλία Εισβολέας full band

Θα ακολουθήσουν οι «Δρόμοι της Παράδοσης» με κλαρίνο από τον Βασίλη Παπαγεωργίου και τραγούδι από τον Νίκο Δάσκαλο

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Μαθητικό στέκι:

20:00 Θεατρική Παράσταση «Ο Κεραμυδοτρέχαλος» σε διασκευή Άλκης Ζέη. Παρουσιάζει η θεατρική ομάδα μαθητών της ΤΟ Ιωαννίνων της ΚΝΕ

Κεντρική Σκηνή:

Αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο

Κεντρική Πολιτική Ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Συναυλία με τη Μελίνα Κανά. Μαζί της ο Αλέξανδρος Δάικος

Η Κεντρική Έκθεση του Φεστιβάλ που επιμελείται η Ιδεολογική Επιτροπή του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας της ΚΝΕ έχει τίτλο «1973-2023: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ‘Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια’- Γ. Ρίτσος»

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκειά του: Σημείο συνάντησης Πρωτοετών Φοιτητών, γωνιά Νέων Γυναικών, φωτογραφική έκθεση «Η άλλη όψη του Ποδοσφαίρου». Θα λειτουργεί μπαρ και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», όωπς και παιδότοπος για μικρά παιδιά.

Οι πόρτες του Φεστιβάλ ανοίγουν στις 18:30.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back