Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Καλύτερο περίπτερο» για το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Καλύτερο περίπτερο» για το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2020, 15:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το βραβείο «Καλύτερο Περίπτερο» απέσπασε η εικονική επιχείρηση «HospInstall», των μαθητών της Γ΄ Τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση».

Η εμπορική έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 1.000 και πλέον μαθητριών και μαθητών, 15 έως 18 ετών, από 45 Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας, της Κρήτης και της Ρόδου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη.

H «HospInstall» είναι μια καινοτόμα υπηρεσία (λογισμικό-εφαρμογή) βασισμένη στην τεχνολογία Internet of Things (ΙοΤ) με χρήση beacons, η οποία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία πληροφορικής Terracom S.A., προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές. Μέσω αυτής οι χρήστες-ασθενείς/επισκέπτες μπορούν να πλοηγηθούν εντός του νοσοκομείου, να διεκπεραιώσουν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες άμεσα (αυτόματη έκδοση εισιτηρίου-εξιτηρίου), ενώ οι χρήστες-ιατρoί/νοσηλευτές συμβάλλουν στην δημιουργία ηλεκτρονικού - ιατρικού φακέλου ασθενούς και αυτόματης ενημέρωσής του.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», οι μαθητές καλούνται να ακολουθήσουν επακριβώς όλα τα στάδια δημιουργίας μιας πραγματικής επιχείρησης (σύλληψη επιχειρηματικής ιδέας, δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου, συγκέντρωση κεφαλαίου, δημιουργία προϊόντος, συμμετοχή σε εμπορική έκθεση για την προώθησή του) ενώ η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις και παρουσίαση της επιχείρησης. «Οι κριτικές επιτροπές που αξιολόγησαν το περίπτερο της HospInstall, αλλά και τα υπόλοιπα περίπτερα,  αποτελούνταν από καταξιωμένους επιχειρηματίες και στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επόμενο βήμα για «τους νεαρούς επιχειρηματίες», όπως χαρακτηρίζονται στην ανακοίνωση, είναι η κατάθεση των επιχειρηματικών σχεδίων (business plan) με στόχο τη συμμετοχή στον πανελλαδικό τελικό διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» τον Μάιο, στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back