ΗΠΕΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Πώς είναι η κατάσταση στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Κακοκαιρία: Πώς είναι η κατάσταση στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2021, 23:00
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε μια καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού προχωρά ο Δήμος Αρταίων.

Καταρχάς, αποφασίστηκε αύριο Δευτέρα να μη λειτουργήσουν το Δημοτικό  σχολείο και το Νηπιαγωγείο στο Κορφοβούνι και το Δημοτικό της Ροδαυγής. Όσοι μαθητές διαμένουν στις περιοχές Κορφοβούνι, Πιστιανά και Ροδαυγή και αδυνατούν μα μετακινηθούν προς τις σχολικές μονάδες που φοιτούν (γυμνάσια και λύκεια) ο Δήμος είναι σε συνεννόηση με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι απουσίες  τους θα είναι δικαιολογημένες.

Κλειστό θα παραμείνει αύριο και το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο  Άρτας, λόγω σοβαρής βλάβης που έχει υποστεί  το σύστημα θέρμανσης του σχολείου.

Τη Δευτέρα, θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τις συγκεκριμένες περιοχές και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη.

Παράλληλα, επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου. Όπως σημειώνεται, όλος ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός του Δήμου βρίσκεται στο δρόμο και θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας σε επιφυλακή προκειμένου να καθαρίζει τους δρόμους για να μην κινδυνεύσουν με αποκλεισμό ούτε οι πιο απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου. Μέχρι στιγμής όλοι ο δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί ενώ γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού προκειμένου να μην παγώσει το χιόνι.

Φορτηγά θα συνεχίσουν να ρίχνουν αλάτι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε όλο το οδικό δίκτυο ειδικότερα εκεί που εντοπίζονται ισχυρές χιονοπτώσεις.

Ο Δήμος Αρταίων, απευθύνει έκκληση στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί για τις μετακινήσεις σε Κορφοβούνι, Πιστιανά και Ροδαυγή. Λόγω του πιθανού παγετού σε διάφορα σημεία, συνιστάται στους οδηγούς η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Επιπλέον, ο Δήμος ζητά από τους πολίτες να μην παρκάρουν τα οχήματα τους σε σημεία που ενδέχεται να εμποδίσουν τη διέλευση των εκχιονιστικών οχημάτων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις πρώτες πρωινές ώρες όταν θα βγουν από τα σπίτια τους καθώς οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν αναμένεται να είναι πολύ χαμηλές.

Για οτιδήποτε χρειαστούν, οι δημότες  μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων: 6972247001, 6977722076 και για έκτακτα περαστικά στο τηλέφωνο του Γραφείου Δημότη: 6988226938.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back