ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων

Εικόνα του άρθρου Κακοκαιρία Daniel: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2023, 14:58
ΕΛΛΑΔΑ

Μια 87χρονη, η οποία αγνοούνταν από την Τρίτη από την περιοχή Πάλτση της Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρή, ανάμεσα σε ένα σωρό από ξύλα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο που υποχώρησε από την πίεση του νερού, στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Άνω Βόλου.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπάρχουν πληροφορίες για δύο ακόμη αγνοούμενους στο χωριό Πάλτση Μαγνησίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 85 και 70 ετών και σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Συνολικά οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε τρεις καθώς από χθες αγνοείται ένας 42χρονος άνδρας, ο οποίος παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στο ρέμα Αγίας Αικατερίνης Βόλου.Στο μεταξύ μηνύματα του 112 εστάλησαν στους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων ειδοποιώντας τους ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές τους λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.


Η κακοκαιρία σήμερα και αύριο

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
  • β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο, Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.


Ύψη βροχής

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής σήμερα, από τα μεσάνυχτα (00:00) έως τις πρωινές ώρες (08:30) σημειώθηκε στους Κωφούς Μαγνησίας με 194 mm. Ακολουθούν το Κρανίδι (180), η πόλη της Καρδίτσας (161), οι Σπέτσες (126), το Μουζάκι Καρδίτσας (121) και οι Χαλκιάδες Φαρσάλων (120).

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι περισσότεροι μετεωρολογικοί σταθμοί της Μαγνησίας και των Σποράδων, όπου έχουν δεχθεί τα ακραία ύψη βροχής τις τελευταίες ημέρες, σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: Ταχυδρόμος Μαγνησίας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back