Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 12-07-2021, 20:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Ένα μουσικό φεστιβάλ με τίτλο «Και όλα τα αλλάζει το φεγγάρι» διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών από 17 έως 25 Ιουλίου, στα Γιάννενα.

Οι μουσικές εκδηλώσεις (συν μια βραδιά θερινού σινεμά...) θα γίνουν σε διάφορους αύλειους χώρους: του Βυζαντινού Μουσείου, του Αρχαιολογικού Μουσείου, του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 17 Ιουλίου, 21:30

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας

Κάποτε στη Λιλιπούπολη

Μια βραδιά με δημιουργίες των Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκοπούλου, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Χριστοδούλου και Μαριανίνας Κριεζή.

Συμμετέχουν: Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. Στο πιάνο συνοδεύει η Πηνελόπη Λιαροστάθη. Διεύθυνση: Κωνσταντίνα Μήλια.

Μαθητική Νεανική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων NTO ΡΕ ΜΙ Ενορχήστρωση - Διεύθυνση: Γεράσιμος Λώλης.

Guest star η Ελένη Βουγιουκλή

Κυριακή 18 Ιουλίου, 21:30

Στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής»

Προβολή της ταινίας Terraferma 

Προβολή της ταινίας Terraferma (Στη στεριά) σε σκηνοθεσία Εμανουέλε Κριαλέζε (2011, διάρκεια 98’).

Πρόκειται για την ιστορία ενός μικρού νησιού της Σικελίας, της Λαμπεδούσα, που κατοικείται κυρίως από ψαράδες και που μοιάζει ανέγγιχτο από τον τουρισμό. Οι κάτοικοί του έχουν μόλις αρχίσει να αντιλαμβάνονται τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι τουρίστες στη δύσκολη οικονομική κατάσταση τους. Την ίδια στιγμή όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα διαφορετικό κύμα επισκεπτών: τους πρόσφυγες που φτάνουν στις ακτές του νησιού και τους οποίους ο νόμος της Ιταλίας ορίζει ως ανεπιθύμητους.

Σε αυτό το σκηνικό, το φιλμ αφηγείται την ιστορία μιας οικογενείας ηλικιωμένων ψαράδων, μιας νεαρής γυναίκας, που αναζητά μια καλύτερη ζωή, κι ενός άντρα, που ψάχνει την ηθική του πυξίδα. Όλοι τους, σε μια δεδομένη στιγμή, θα πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, που θα αλλάξουν την ίδια τους τη ζωή..

Δευτέρα 19 Ιουλίου, 21:30

Στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής»

Ηλίας Λιούγκος «Μετά τη βροχή…»

Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής Ηλίας Λιούγκος θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τίτλο «μετά τη βροχή…». Τα τραγούδια του Ηλία Λιούγκου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Νίκου Ξυδάκη, του Ορφέα Περίδη, του Μίκη Θεοδωράκη, κ.ά. συναντούν τις μελωδίες και τα αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μάρκου Βαμβακάρη αλλά και των ηπειρώτικων ρυθμών/

Μαζί του στο πιάνο και το τραγούδι η Δέσποινα Στεφανίδου

Τρίτη 20 Ιουλίου, 21:30

Στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων

Αντάμα... Ειρήνη Δερέμπεη-Κάρολος Κουκλάκης-Γιώργος Κοντογιάννης

Το θιαμπόλι και το μπουλγαρί σμίγουν σε δρόμους παλιούς, σκύβουν στην παράδοση της Κρήτης κι ύστερα, με το βλέμμα πάντα εκεί, συνταιριάζουν το παλιό με το καινούργιο κι αφηγούνται με το δικό τους μοναδικό τρόπο τα πάθη και τους πόθους.

Παίζουν:

Ειρήνη Δερέμπεη: τραγούδι-θιαμπόλι,καβάλ, Κάρολος Κουκλάκης: τραγούδι-μπουλγαρί, Γιώργος Κοντογιάννης: λύρα-κρουστά

Τετάρτη 21 Ιουλίου, 21:30

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Hairetis Harper

H δεξιοτέχνης αρπίστρια Μαρία-Κριστίνα Χάρπερ και ο λαουτιέρης Γιάγκος Χαιρέτης, γνωστός από τη συνεργασία του με τον Γιάννη Αγγελάκα, δημιουργούν ένα πρωτότυπο ντουέτο, που συνδυάζει τη μουσική παράδοση της Κρήτης με την πειραματική μουσική σκηνή του Λονδίνου.

Πέμπτη 22 Ιουλίου, 21:30

Στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής»

Ρωμανιώτικα και Σεφαραδίτικα τραγούδια

Συμμετέχουν:

Σόλυ Ιωχανά, τραγούδι, Μάρκος Μπατίνος, τραγούδι, Θοδωρής Λυκουρόπουλος, βιολί, Βικτωρία Κυριακίδη, φλάουτο, Ευγένιος Μπράτουσκα, κοντραμπάσο, Σόλης Μπαρκή, κρουστά, Σάκης Νεγρίν, κιθάρα, ενορχήστρωση.

Παρασκευή 23 Ιουλίου, 21:30

Στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής»

Χορδές εν αντιθέσει. Μουσική βραδιά με το Δημήτρη Υφαντή

Δύο μουσικά όργανα φαινομενικά αντίθετα, το πιάνο και το λαούτο, έρχονται και ανταμώνουν πάνω στα τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και άλλων μεγάλων δημιουργών.

Ο κόσμος της κλασικής και της παραδοσιακής μουσικής εναλλάσσεται με αισθητική και σεβασμό στους μεγάλους δημιουργούς και στην παράδοση. Αγαπημένα λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά τραγούδια ξετυλίγονται πάνω στις χορδές αυτών των «αντίθετων φίλων», πιάνο/λαούτο, τα οποία θα ερμηνεύσει με τον ιδιαίτερο τρόπο του ο Δημήτρης Υφαντής και η Χορωδία του Ωδείου Νέες τέχνες-Ars Nova.

Σάββατο 24 Ιουλίου, 21:30

Στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής»

Θερινή Ραψωδία

Συμμετέχουν: Γεωργία Αναστάση, πιάνο. Ελευθέριος Καραγιάννης, κλαρινέτο, σαξόφωνο, ενορχήστρωση. Ειρήνη Δόβα, Αχιλλέας Φρέστας, φωνή. Κείμενα για το φεγγάρι διαβάζουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και η Μαρία Στρατσάνη, τέως διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Κυριακή 25 Ιουλίου, 21:00

Στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων

Πρελούδιο στον έρωτα. Συναυλία με τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη


Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Για τις εκδηλώσεις στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ απαιτείται κράτηση στο τηλ. 26510 64065 καθημερινά 10:00-18:00 εκτός Τρίτης.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa