Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Και οι τουρίστες συνεχίζουν να έρχονται

Εικόνα του άρθρου Και οι τουρίστες συνεχίζουν να έρχονται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2017, 02:48
ΗΠΕΙΡΟΣ

Συνεχίζουν να αυξάνονται οιαφίξεις τουριστών σε όλη τη χώρα και στην Ήπειρο. Σύμφωνα με την έρευνα του SETE Intelligence (έκδοση Σεπτεμβρίου 2017), τον περασμένο Αύγουστοαυξήθηκαν οι διεθνείς αφίξεις κατά 5,9% (8,0% αύξηση από την αρχή του έτους),ενώ η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο 5,4% και στην Αθήνα στο8,3%, ενώ από την αρχή του έτους η αύξηση ήταν στο 9,2% και 4,7% αντίστοιχαΣτηνέκθεση του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ τονίζεται, ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμότων αεροπορικών θέσεων στις 31/8, η αναμενόμενη αύξηση θέσεων σε πτήσεις σταπεριφερειακά αεροδρόμια για το σύνολο της θερινής περιόδου 2017(Μάρτιος-Οκτώβριος) αναμένεται σε 8,6%.

Φυσικά, το ερώτημα παραμένει τοίδιο: είναι αντίστοιχη η κίνηση του κύκλου εργασιών και κυρίως, ποιες είναι οιεργασιακές συνθήκες στον τουριστικό τομέα; Επίσης, πόσο θα αυξηθεί και πόσησημασία θα παίξει το μερίδιο της Ηπείρου στο ΑΕΠ από τον τουρισμό, που είναιέτσι και αλλιώς από τα μικρότερα. 

Σύμφωνα με την έρευνα πάντως, τονΑύγουστο, το Άκτιο δέχθηκε σχεδόν 10.000 περισσότερους επιβάτες αεροπορικώνταξιδιών από πέρυσι, ενώ συνολικά (στοιχεία της ΥΠΑ), τους τρεις μήνες τουκαλοκαιριού το αεροδρόμιο Ιωαννίνων δέχθηκε περίπου 2.000 επιβάτες από τοεξωτερικό, στην πρώτη μετά από καιρό χρονιά που προσγειώθηκαν εδώ πτήσειςεξωτερικού. Ο καλύτερος μήνας, ήταν ο Ιούλιος. 

ενώ οι οδικές αφίξεις μειώθηκανστην Κακαβιά, αυξήθηκαν όμως στη Σαγιάδα. Σε όλη τη χώρα, υψηλότερη κατά 14,5%ήταν η αύξηση των διεθνών οδικών αφίξεων τον Αύγουστο, ενώ από την αρχή τουέτους η αύξηση πλησιάζει πλέον το 10%, ενώ στις θαλάσσιες αφίξεις από Ιταλίαπαρατηρείται αύξηση 14,0% τον Ιούνιο και 12,4% από την αρχή του χρόνου.

Σε ό,τι αφορά την εισερχόμενηταξιδιωτική κίνηση, σύμφωνα με την Έρευνα Συνόρων της ΤτΕ, τον Ιούλιο η κίνησηαυξήθηκε κατά 10,2% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016 και οι ταξιδιωτικέςεισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 5,3% (6,4% στο 7μηνο).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back