ΒΟΥΛΗ

Και από κολλέγια, στα επιμελητήρια…

Εικόνα του άρθρου Και από κολλέγια, στα επιμελητήρια…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2020, 17:30
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Η Μερόπη Τζούφη, αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, στην τοποθέτησή της στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατηγόρησε την υπουργό Νίκη Κεραμέως ότι επιχείρησε «απόλυτο αιφνιδιασμό της Βουλής» με εκπρόθεσμες τροπολογίες.

Η κα Τζούφη διαμαρτυρήθηκε για τη «συνήθη πρακτική του Υπουργείου Παιδείας», όπως τη χαρακτήρισε, «να εισάγει σωρεία κρίσιμων άρθρων λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επισημαίνοντας πως εξευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επιβάλει τη μονοφωνία σε κάθε ζήτημα».

Ζήτησε να αποσυρθεί η «διάταξη-δώρο στα ιδιωτικά κολέγια», σύμφωνα με την οποία υποχρεώνει τους επαγγελματικούς φορείς (Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο) να εγγράφουν πτυχιούχους κολεγίων, ώστε να έχουν τα ίδια δικαιώματα άσκησης επαγγέλματος με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων πανεπιστημίων.

Επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι απορρίφθηκαν τροπολογίες όπως η παράταση της θητείας των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, έπειτα από την αποχή του 93% στις «εκλογές-παρωδία» που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Νομοθετήθηκε ο διορισμός μελών απευθείας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που συνιστά επιστροφή σε «σκοτεινές» μέρες του συνδικαλισμού επί επταετίας.

Επίσης, απορρίφθηκε η αναβολή εφαρμογής της τράπεζας θεμάτων, η φετινή πρόβλεψη για διενέργεια εμβόλιμων εξεταστικών για τους τελειόφοιτους φοιτητές και η  δυνατότητα ίδρυσης ΙΕΚ από το Ριζάρειο Ίδρυμα στο Μονοδένδρι Ζαγορίου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3