Oikonomou pisoi

Και άλλες καταγγελίες για τις απολύσεις

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2021, 15:04

Συνεχίζονται οι καταγγελίες από συνδικαλιστικούς φορείς, για τις απολύσεις στην «Πίνδο».

Το συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων με ψήφισμά του, ζητάει την ανάκληση των απολύσεων και τονίζει: «Για την εργοδοσία που κατά τα άλλα λέει ότι είναι όλοι ‘μια οικογένεια’, είναι αντιπαραγωγικοί αυτοί που δούλευαν σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας 12-14 ώρες χωρίς ρεπό, που δουλεύουν όλες τις Κυριακές από τον Αύγουστο» και συμπληρώνει:

«Ο πραγματικός λόγος για τις απολύσεις είναι η στρατηγική που έχει η μεγαλοεργοδοσία για το επόμενο διάστημα. Να γίνει πιο ανταγωνιστική ώστε να αντιμετωπίσει τη νέα καπιταλιστική κρίση φορτώνοντας τα βάρη πάλι στις δικές μας πλάτες. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι οι εργάτες σε κάθε κλάδο να δουλεύουν περισσότερο, να πληρώνονται ακόμα λιγότερο, να απολύονται πιο εύκολα και να χάσουν κι άλλα δικαιώματα. Οι εξελίξεις αυτές αργά η γρήγορα θα φτάσουν και στην οικοδομή».

Η ΕΑΚ στο Εργατικό Κέντρο, αναφέρεται, τόσο στις απολύσεις στην «Πίνδο», όσο και στις απολύσεις των καθαριστριών στις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας. «Μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση έχουν επιδοθεί σε ένα άτυπο μπρα-ντε-φερ για το ποιος είναι ο πιο σκληρός-ανάλγητος εργοδότης» αναφέρει μεταξύ άλλων και τονίζει ότι «θα είμαστε εδώ και θα δώσουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζομένους για την ανατροπή αυτών των απολύσεων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back