ΒΙΒΛΙΟ

Κάθε μέρα, ένα βιβλίο: «Χερστ 07769» του Λάζλο Κρασναχορκάι

Εικόνα του άρθρου Κάθε μέρα, ένα βιβλίο: «Χερστ 07769» του Λάζλο Κρασναχορκάι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2023, 08:53
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάθε πρωί, ο Τύπος Ιωαννίνων με το βιβλιοπωλείο Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11) θα προτείνουν από ένα βιβλίο, μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων.

Την έκδοση της κάθε μέρας, θα μπορείτε να τη βρείτε στον «Αναγνώστη» και στο e-shop του καταστήματος, mybook.gr


Χερστ 07769: αυτό γράφει μόνο, ως αποστολέας, στους φακέλους των επιστολών που στέλνει στην Άνγκελα Μέρκελ, ο καθαριστής τοίχων που ζει σε μια μικρή πόλη της Θουριγγίας, λέγοντας ότι η υπόθεση είναι εμπιστευτική, ενώ σε περίπτωση απάντησης ο ταχυδρόμος έτσι κι αλλιώς θα τον βρει με βάση το επίθετό του και τον ταχυδρομικό κώδικα. Το μεγαλόπνοο έργο του Λάσλο Κρασναχορκάι διαδραματίζεται στη Γερμανία των ημερών μας, και μάλιστα στο μελαγχολικό ανατολικό τμήμα της, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα την πηγή των έργων του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και την όλο και λιγότερο μυστική βάση των νεοναζιστικών κινημάτων.
Στην γκρίζα καθημερινότητα, συμβαίνουν όλο και περισσότερα ανεξήγητα και τρομακτικά γεγονότα: στην αρχή, αλλόκοτα γκράφιτι στους τόπους προσκυνήματος του Μπαχ, κάτοικοι που εξαφανίζονται, αργότερα ένα πικνίκ που παραλίγο να αποβεί μοιραίο, και τελικά, έπειτα από μια έκρηξη, είναι πλέον αναπόφευκτες οι περαιτέρω καταστροφές: στη Θουριγγία αρχίζει το κυνηγητό.

Βρείτε το βιβλίο εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back