ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Κ. Μάκη-Γ. Στέφος: Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Κ. Μάκη-Γ. Στέφος: Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2023, 17:05
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Στέφος και Κωστούλα Μάκη επισκέφθηκαν την πρυτανεία και διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Συναντήθηκαν με την πρύτανη Άννα Μπατιστάτου, τον αντιπρύτανη Γιάννη Λεονάρδο  και με υπαλλήλους των διοικητικών υπηρεσιών, στο κτίριο της Διοίκησης.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν θέματα όπως η υποχρηματοδότηση του ιδρύματος και η υποστελέχωση σε καθηγητικό και διοικητικό προσωπικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τονίστηκε απ’ όλους η προσπάθεια του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων να συνεχίσει να παρέχει υψηλό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο».

Οι υποψήφιοι τόνισαν ότι η ΕΒΕ επιφέρει μείωση των εισαχθέντων και συζήτησαν το θέμα των φοιτητών «που στα χρόνια της κρίσης και της επιδημίας δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους εντός των προβλεπομένων εξαμήνων, για τους οποίους υπάρχει κίνδυνος διαγραφής τους με τον νόμο Κεραμέως», τονίζοντας ότι είναι ανενεργός προς το παρόν. Τόνισαν  ακόμα ότι «με το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, σε βάθος 10ετίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των φοιτούντων με σοβαρές συνέπειες τόσο στο ίδιο το πανεπιστήμιο όσο και στην κοινωνία».

Τέλος, κατέθεσαν τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την τριτοβάθμια  εκπαίδευση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back