Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κ. Λυκέτσος, ένας πρωτοπόρος στην έρευνα του Αλτσχάιμερ

Εικόνα του άρθρου Κ. Λυκέτσος, ένας πρωτοπόρος στην έρευνα του Αλτσχάιμερ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2019, 13:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τελετή αναγόρευσης του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ και διευθυντή του Τμήματος Ψυχιατρικής του Νοσοκομείου Johns Hopkins Bayview Κωνσταντίνου Γ. Λυκέτσου σε επίτιμο καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς» της πανεπιστημιούπολης.

Ο κ. Λυκέτσος είναι μια ηγετική μορφή στον αγώνα κατά του Αλτσχάιμερ. Είναι πρωτοπόρος στην έρευνα της άνοιας και του Αλτσχάιµερ. Συγκαταλέγεται επίσης ανάμεσα στους πιο διακεκριμένους ειδικούς παγκοσμίως στη φροντίδα και τη θεραπεία των ασθενών µε Αλτσχάιµερ και συναφείς άνοιες. Το έργο του στη μεταφραστική επιδημιολογία και τη θεραπεία των νευροψυχιατρικών χαρακτηριστικών της άνοιας θεωρείται καινοτόμο.

Στην τελετή αναγόρευσής του, θα κάνει ομιλία με θέμα «Προοπτικές θεραπείας της νόσου Αλτσχάιμερ – η ελληνική πρωτοβουλία». Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την προσφώνηση θα κάνει ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Θα ακολουθήσουν ο έπαινος του τιμώμενου από τον καθηγητή Ψυχιατρικής Θωμά Υφαντή, η ανάγνωση του ψηφίσματος από την πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου, η περιένδυση του τιμώμενου προσώπου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Ιωάννη Γεωργίου και η επίδοση του ψηφίσματος από τον κ. Αλμπάνη.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσικό πρόγραμμα από τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αποσπάσματα από τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι για την ταινία του Καζάν «America-Αmerica» (1963). Συγκεκριμένα: ακορντεόν -Μαρία Βλάχου, Κωνσταντίνος Ναθαναήλ, ηλεκτρικό μπάσο - Δημήτρης Καρακούσης, κιθάρα - Μιχάλης Δεμερτζής, κλαρινέτο - Αναστασία Κυριτσοπούλου, Κατερίνα Πανδή, κρουστά - Κυριάκος Λανάρας, Μπαρίς Οβαλή, λύρα κρητική - Αγαθάγγελος Σημαντήρης, μαντολίνο - Ιωάννης Βυνιχάκης, Νίκος Μουδάτσος, νέι - Αναστασία Πίπη, πιάνο - Δήμητρα Καμάκα, σαντούρι - Δήμητρα Πιτσώνη, Μαρία Χριστοδούλου, σαξόφωνο άλτο - Μιχάλης Ψαροβασίλης, σαξόφωνο τενόρο - Σοφία Ζουμπέκη. Ενορχήστρωση, διδασκαλία και διεύθυνση: Απόστολος Τσαρδάκας, μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back