ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Κ. Γάτσιος: «Να στηριχθούν όλες οι υγιείς επιχειρήσεις»

Εικόνα του άρθρου Κ. Γάτσιος: «Να στηριχθούν όλες οι υγιείς επιχειρήσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2023, 23:01
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Με επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Τα θέματα που τέθηκαν στον Κ. Γάτσιο κατά την επίσκεψή του στις παραγωγικές μονάδες, είχαν να κάνουν κατά κύριο λόγο με τις υπέρογκες αυξήσεις σε πρώτες ύλες και το υψηλό κόστος ενέργειας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο υποψήφιος βουλευτής ανέλυσε τις προτάσεις του κόμματος, που περιλαμβάνουν τον έλεγχο του κόστους παραγωγής και κυρίως των αγροτικών εφοδίων (λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και κτηνιατρικών εφοδίων), καθώς και του κόστους ενέργειας καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας με έλεγχο του ΕΦΚ, όπως και την υποστήριξη της εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών με προτεραιότητα τις ομάδες παραγωγών και τις ενεργειακές κοινότητες, καθώς και υποστήριξη σχεδίων παραγωγής ενέργειας και αύξησης της ενεργειακής αποτελεσματικότητας.

Ένα πρόσθετο ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλές από τις παραγωγικές μονάδες της περιοχής, έχει να κάνει με την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών, που εξυπηρετούν τις εμπορευματικές μεταφορές.

«Είναι καθήκον της πολιτείας να λάβει εκείνα τα μέτρα, που θα συμβάλλουν στο να εκκινούν όλες οι επιχειρήσεις από την ίδια αφετηρία, διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει στέρεη περιφερειακή ανάπτυξη και θα συνεχιστεί η υπερσυγκέντρωση δραστηριοτήτων σε περιοχές πέριξ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να υπάρξει μέριμνα για επιδότηση του μεταφορικού κόστους και είναι καιρός πλέον να στηριχθούν οι υγιείς επιχειρήσεις, που έχουν να προσφέρουν στην εθνική οικονομία», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γάτσιος, επισημαίνοντας παράλληλα και την ανάγκη να υπάρξει ένας μακρόπνοος σχεδιασμός για μεταφορικές υποδομές, ώστε να σταματήσουν οι περιφέρειες της χώρας να χωρίζονται σε κατηγορίες.

Επόμενος σταθμός του η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. 

«Η στήριξη των συνεταιριστικών τραπεζών αποτελεί πολιτικό ζήτημα για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι για να υπάρξει πολυπολικότητα στο τραπεζικό σύστημα και όχι υπερσυγκέντρωση, που δημιουργεί ολιγοπωλιακές καταστάσεις. Και ο δεύτερος γιατί μπορούν να υπηρετήσουν την περιφερειακή ανάπτυξη, έχοντας μεγαλύτερη ευελιξία και γνωρίζοντας τις τοπικές ανάγκες. Για να μπορέσουν, ωστόσο, να επιτελέσουν τον ρόλο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο, που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back