ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιωάννινα-Κακαβιά, με προσωρινό ανάδοχο

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα-Κακαβιά, με προσωρινό ανάδοχο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2024, 20:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρώτο πρακτικό αξιολόγησης των προσφορών της επιτροπής διαγωνισμού για τον τρίιχνο οδικό άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά» υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.

Με το πρακτικό αυτό ορίζεται προσωρινός ανάδοχος η εταιρία «ΑΒΑΞ», η οποία ήταν και η μειοδότης του διαγωνισμού. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πέντε εταιρίες ή κοινοπραξίες, με την ΑΒΑΞ να δίνει τη μεγαλύτερη έκπτωση 17,5%.

Το έργο της επέκτασης της Ιόνιας οδού (αλλά με χαρακτηριστικά τρίιχνου δρόμου) μέχρι την Κακαβιά έχει προϋπολογισμό 234 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και με προαίρεση 76 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Η προαίρεση αφορά το οδικό τμήμα Καλπάκι-Κακαβιά, μήκους 23,1 χλμ. και τον ανισόπεδο κόμβο Πασσαρώνος. Η προαίρεση (η μελλοντική σύμβαση δηλαδή) προβλέπεται να ενεργοποιηθεί εντός 24 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Το δικαίωμα προαίρεσης ενεργοποιείται από τον αναθέτοντα φορέα, δηλαδή από το υπουργείο Υποδομών. Για αυτή τη διαδικασία υπάρχει ακόμα χρόνος…

Προς το παρόν, η ΑΒΑΞ είναι η προσωρινή ανάδοχος με τη δαπάνη κατ’ αποκοπή έργου να φτάνει στα 193 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), βάσει της έκπτωσης 17,5%.

Σημειωτέον ότι το έργο δεν ενταχθεί ακόμα στο ΕΣΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back