Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 1-10-2016, 10:12
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tη σάτιρα του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Έτορε Σκόλα «Βίαιοι, βρώμικοι και κακοί» προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών αύριο Κυριακή, στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Με αυτή την ταινία, ξεκινά ο κύκλος-αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καθοριστικός ήταν ο ρόλος του ιταλού πρέσβη, ο οποίος όχι μόνο πρότεινε τη διοργάνωση του αφιερώματος αλλά επέλεξε και τη θεματική των ταινιών. Έτσι, εκτός από την πρώτη ταινία, όλες οι υπόλοιπες περιστρέφονται γύρω από την αντίσταση και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ιταλία κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο.

Η ταινία «Βίαιοι, βρώμικοι και κακοί» γυρίστηκε το 1983 και κέρδισε την ίδια χρονιά το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών. Πρόκειται για μια κωμωδία που στηλιτεύει την τυποκρατική ηθική έχοντας για αφετηρία ένα φαρσικό στοιχείο που αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού: Μια πάμφτωχη οικογένεια που κατοικεί στον τενεκεδομαχαλά της Ρώμης πληροφορείται ότι ο αρχηγός της οικογενείας έχει στην κατοχή του ένα τεράστιο χρηματικό ποσό που αρνείται πεισματικά να τους δώσει.


Pindos 60 xronia
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back dodoni back