Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη στο Μανχάταν με 29 τραυματίες

Εικόνα του άρθρου Ισχυρή έκρηξη στο Μανχάταν με 29 τραυματίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2016, 12:58
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον 29 άνθρωποι, o ένας σοβαρά.

Ο Επίτροπος της Πυροσβεστικής της Πόλης της Νέας Υόρκης, Ντάνιελ Νίγκρο, δήλωσε πως 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη και 24 από αυτούς διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, περιλαμβανομένου και ενός προσώπου που όπως είπε έχει τραυματιστεί σοβαρά. Οι υπόλοιποι υπέστησαν αμυχές και άλλα ελαφρά τραύματα από σπασμένα τζάμια και μπάζα, είπε ο Νίγκρο.

«Η έκρηξη σημειώθηκε στις 20:30 τοπική ώρα, (03:30 ώρα Ελλάδας) στην 23η οδό, μεταξύ της 6ης και 7ης λεωφόρου», τόνισε ο εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας της Πίτερ Ντόναλντ με ανάρτηση του στο twitter.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός και επικράτησε χάος εξαιτίας του πανικού. Στον τόπο της έκρηξης έσπευσαν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και του FBI, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.

Η έκρηξη φαίνεται να ήταν μια «σκόπιμη ενέργεια», αλλά δεν υπάρχουν «στοιχεία σε αυτό το στάδιο που να δείχνουν σύνδεση με την τρομοκρατία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν πως τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως η έκρηξη σημειώθηκε σε κάδο σκουπιδιών, όμως η αιτία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό.

Η αστυνομία που ερευνά εξονυχιστικά την περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης που σημειώθηκε το βράδυ στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν εντόπισε μια χύτρα ταχύτητας η οποία συνδεόταν με κινητό τηλέφωνο και καλώδια, μετέδωσε το CNN, το οποίο επικαλείται πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες μόλις ώρες μετά την έκρηξη βόμβας στο Νιου Τζέρσεϊ σε αγώνα δρόμου.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back