ΗΠΕΙΡΟΣ

Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας: «επιστροφή» στην πόλη

Εικόνα του άρθρου Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας: «επιστροφή» στην πόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/12/2023, 20:37
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου διατηρητέου κτιρίου του Ιστορικού Δημαρχείου πραγματοποίησε σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται: «Ο Χρήστος Τσιρογιάννης, επέλεξε αυτό να είναι το τελευταίο έργο και η τελευταία δημόσια εμφάνισή του με την ιδιότητα του δημάρχου Αρταίων, τιμώντας τους προκατόχους του αλλά και τους Αρτινούς που για 9 ολόκληρα χρόνια του έκαναν την τιμή να τον χρίζουν Δήμαρχό τους».

Το Ιστορικό Δημαρχείο είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένο, εσωτερικά και εξωτερικά, με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Η μοναδική εκκρεμότητα είναι η διαμόρφωση της πίσω αυλής που τελεί υπό διαμόρφωση με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το κτίριο του Ιστορικού Δημαρχείου, πρόκειται να λειτουργήσει ως πολυχώρος για πολιτιστικές και τουριστικές χρήσεις, βάσει της διαθήκης του ευεργέτη Αλεξάνδρου Ζάρα, αλλά και ως χώρος εθιμοτυπίας του Δήμου Αρταίων (για επίσημες επισκέψεις, τέλεση πολιτικών γάμων, αναβίωση τοπικών εθίμων κλπ, όπως προτείνει στη νέα δημοτική αρχή ο κ. Τσιρογιάννης).

Κατά τα εγκαίνια, ο απερχόμενος δήμαρχος δήλωσε: «Είμαι πραγματικά συγκινημένος που αξιωθήκαμε να παραδώσουμε αυτό το έργο στην αρτινή κοινωνία. Σώσαμε το Ιστορικό Δημαρχείο από τη λήθη και παραδίδουμε ένα κόσμημα αντάξιο της μεγάλης ιστορίας μας».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back