ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ισπανία: Η τεχνητή νοημοσύνη ως μέσο εκβιασμού και εκφοβισμού

Εικόνα του άρθρου Ισπανία: Η τεχνητή νοημοσύνη ως μέσο εκβιασμού και εκφοβισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2023, 22:11
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η ισπανική εισαγγελία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα διερευνήσει κατά πόσον οι εικόνες γυμνών έφηβων κοριτσιών που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη και φέρονται να έχουν κατασκευαστεί και κοινοποιηθεί από τους συνομηλίκους τους στη νοτιοδυτική Ισπανία συνιστούν έγκλημα.

Η αύξηση της χρήσης τέτοιων τεχνολογιών από τα παιδιά έχει προκαλέσει ευρεία ανησυχία στους γονείς παγκοσμίως. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ προειδοποίησε τον Ιούνιο ότι οι εγκληματίες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν γυμνές εικόνες με σκοπό τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό των θυμάτων.

Ο εισαγγελέας έλαβε έναν αστυνομικό φάκελο 200 σελίδων με περίπου 20 καταγγελίες από οικογένειες που κατήγγειλαν ότι ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες των θυγατέρων τους που δημιουργήθηκαν με μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε chatrooms που χρησιμοποιούν έφηβοι στο Almendralejo, μια πόλη 30.000 κατοίκων στην περιοχή Εξτρεμαδούρα.

Στη Μαδρίτη, δικαστήριο ερευνά παρόμοια υπόθεση που αφορά γυμνές φωτογραφίες δύο νεαρών θυμάτων που ισχυρίζονται ότι δημιουργήθηκαν με AI, δήλωσε η αστυνομία.

Στην Εξτρεμαδούρα, έφηβοι ηλικίας 13 έως 15 ετών αναγνωρίστηκαν ως υπεύθυνοι για τη δημιουργία και την ανταλλαγή των εικόνων, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.

Το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι θα αναλύσει τα έγγραφα προτού αποφασίσει εάν οι άνω των 14 ετών μπορούν να διερευνηθούν και τελικά να κατηγορηθούν για έγκλημα.

Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, οι ανήλικοι κάτω των 14 ετών δεν μπορούν να κατηγορηθούν, αλλά οι υποθέσεις τους αποστέλλονται στις υπηρεσίες παιδικής προστασίας, οι οποίες μπορούν να τους αναγκάσουν να συμμετάσχουν σε μαθήματα επανένταξης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back