ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ιoannina Lake Run: «Εβδομάδα Λίμνης» η επόμενη

Εικόνα του άρθρου Ιoannina Lake Run: «Εβδομάδα Λίμνης» η επόμενη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2022, 17:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις παράλληλες εκδηλώσεις του Ioannina Lake Run με τίτλο «Εβδομάδα Λίμνης» ανακοίνωσε σήμερα η διοργάνωση.

«Είναι ένα πρόγραμμα που καλύπτει πολλά ενδιαφέροντα και κυρίως απευθύνεται στη νέα γενιά, στα παιδιά, που θα είναι οι αυριανοί δρομείς του Γύρου Λίμνης», ανέφερε η Αγνή Δρίμτζια, που έχει την ευθύνη οργάνωσης και συντονισμού των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Λίμνης».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο «Δημ. Χατζής»

«Stills in Motion»

Έκθεση φωτογραφίας με στιγμές από παλαιότερες διοργανώσεις του Ioannina Lake Run, όπως τις αποτύπωσαν με τους φακούς τους ο φωτογράφος Άγγελος Ζυμάρας και οι συνεργάτες του Κωνσταντίνος Τσακαλίδης και Δημήτρης Τοσίδης.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, 18:00 έως 19:30, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής»

«Τρέχα….. γύρευε. Ιστορίες, παραμύθια και παιχνίδια δρομικά». Διαδραστική παράσταση αφήγησης σε συνεργασία με την ομάδα «Αδράχτι». Αφήγηση Μαρία Μαχαίρα, ζωντανή μουσική Αντώνης Καρασταμάτης.

«Πού είναι κρυμμένες οι ιστορίες και τα παραμύθια; Ποιος θα προλάβει πρώτος να τις βρει; Μια τηγανίτα τρέχει γύρω-γύρω από την λίμνη κι ένα πλήθος την ακολουθεί. Άραγε γιατί; Σε αυτή τη δράση τρέχουμε, ανακαλύπτουμε, διασκεδάζουμε και γελάμε. Αφηγούμαστε ιστορίες και παραμύθια για ήρωες που τρέχουν χωρίς σταματημό. Φτιάχνουμε όλοι μαζί τη δική μας ιστορία για τον Γύρο Λίμνης και για τα οφέλη από τον αθλητισμό».

Τα παιδιά συμμετέχουν με παιχνίδια δρομικά, κινητικά, μυθοπλασίας και λεκτικά. Για παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένων θέσεων, στο τηλέφωνο 6983448810.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής»

«Αρχές διαχείρισης εθελοντών και αξιολόγησης των κινήτρων συμμετοχής τους σε αθλητικά γεγονότα – Η περίπτωση του Ioannina Lake Run» - Αθανάσιος Στρίγκας, Καθηγητής Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η παρουσίαση θα εστιάσει στις αρχές και τα στάδια διαχείρισης του εθελοντικού προσωπικού σε αθλητικά γεγονότα τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και στην αξιολόγηση των κινήτρων των εθελοντών στα γεγονότα αυτά.

Είσοδος ελεύθερη.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, 18:00 έως 20:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής»

«Τα στεφάνια των νικητών»

Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλλια και με τη χρήση ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών, θα κατασκευάσουν τα στεφάνια των νικητών του 16ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένων θέσεων, στο τηλέφωνο 6983448810.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, 17:00, στην πλατεία Μαβίλη

«Ποδηλατώ τον γύρο της Παμβώτιδας»

Μια ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη διαδρομή του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Η εκδήλωση εντάσσεται και στην Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Ιωαννιτών.


* Στη φωτό: Η Αγνή Δρίμτζια, υπεύθυνη οργάνωσης της «Εβδομάδας Λίμνης», και ο Γρηγόρης Σπυριούνης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Ioannina Lake Run


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back