ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ιntersex», δύο παραστάσεις

Εικόνα του άρθρου «Ιntersex», δύο παραστάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2024, 11:59
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ιntersex» είναι ο τίτλος της παράστασης που θα φιλοξενήσει η «Σκηνή 125» (εντός ΚΕΠΑΒΙ) στις 2 και 3 Φεβρουαρίου, στις 21:00.

Η παράσταση αφορά μια περφόρμανς, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τη συνάντηση της χορεύτριας-χορογράφου Μαίρης Ράντου και του συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Νίκου Κανελάκη.

«Η ρευστότητα των ορίων ανάμεσα στα φύλα και η σταδιακή αποδοχή, από την κοινωνία, της υποκειμενικότητας του πως το κάθε άτομο αντιλαμβάνεται το φύλο και την σεξουαλικότητά του, πέρα από την βιολογική του μορφή και το πως αυτό καθορίζει την κοινωνική του συμπεριφορά, το Ερμαφρόδιτο σαν αρχέτυπο και ο μύθος του Ερμαφρόδιτου μέσα από τις ‘Μεταμορφώσεις’ του Ρωμαίου ποιητή Οβίδιου, η αρχέγονη επιθυμία για την ένωση με το άλλο μισό, το ανδρόγυνο με την πλατωνική σημασία (Συμπόσιο-Κριτίας), είναι κάποιες από τις ιδέες που οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της Performance. Εξερευνούμε σαν ομάδα την ανθρώπινη φύση μέσω των αισθήσεων, της σωματικής λειτουργίας μέσα στο χώρο και την μνήμη» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Στη δημιουργία της παράτασης συντέλεσε και η visual artist Χριστίνα Μητσάνη.

Εισιτήριο: 7 ευρώ. Διάρκεια παράστασης: 30 λεπτά. 26513-12830, 6945533242.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back