Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ικέτιδες» τον Ιούλιο, «Ικέτιδες» και τον Αύγουστο

Εικόνα του άρθρου «Ικέτιδες» τον Ιούλιο, «Ικέτιδες» και τον Αύγουστο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2024, 21:20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Ικέτιδες» του Αισχύλου από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου θα επισκεφθούν δύο φορές τα Γιάννενα. Στις 30 Ιουλίου, στις 21:00, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Δωδώνης, και στις 27 Αυγούστου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Την τραγωδία σκηνοθετεί η Μαριάννα Κάλμπαρη. Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Λυδία Κονιόρδου (Πελασγός), Λουκία Μιχαλοπούλου (Αμυμώνη), Λένα Παπαληγούρα (Υπερμνήστρα), Άκης Σακελλαρίου (Δαναός) και Γιάννης Τσορτέκης (Αιγύπτιος Κήρυκας).

Όπως αναφέρεται και σε σχετικό σημείωμα, οι «Ικέτιδες» είναι το πρώτο και το μοναδικό έργο που έχει διασωθεί από την τετραλογία του Αισχύλου «Δαναΐδες». Πρωταγωνιστής είναι ο Χορός των πενήντα Δαναΐδων. Ο μύθος θέτει το ζήτημα της ταυτότητας και της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, εξιστορώντας παράλληλα το χρονικό της μετανάστευσης και της επικράτησης του ελληνικού φύλου στη χώρα των Πελασγών, των λεγόμενων «Προελλήνων».

Η προπώληση εισιτηρίων για τις «Ικέτιδες» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, γίνεται μέσω του ticketservices.gr. Εισιτήριο: 15 ευρώ – 5 ευρώ για δημότες Δωδώνης, και δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 12 ετών, για ΑμεΑ και άνεργους δημότες Δωδώνης.

Για τις «Ικέτιδες» του Σεπτεμβρίου, προπώληση στο more.com. Εισιτήριο: 22 ευρώ – 18 ευρώ το μειωμένο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back