δεη πισω tc1
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ίδιες με τον Σεπτέμβριο οι επιδοτήσεις στο ρεύμα

Εικόνα του άρθρου Ίδιες με τον Σεπτέμβριο οι επιδοτήσεις στο ρεύμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2023, 16:08
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Δεν αλλάζει το ύψος των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και για τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Συγκεκριμένα, για τον επόμενο μήνα οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση ανέρχεται σε 15 ευρώ/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 ευρώ/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση ανέρχεται στα 15 ευρώ/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3