ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ιατρική Ιωαννίνων: Resistance κατά ΠΚΣ για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου

Εικόνα του άρθρου Ιατρική Ιωαννίνων: Resistance κατά ΠΚΣ για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2023, 13:34
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το σχήμα Resistance ΕΑΑΚ στην Ιατρική Ιωαννίνων, καταγγέλλει την Πανσπουδαστική για το εξής: Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέλη του σχήματος που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου, ενημέρωθηκαν τηλεφωνικά ότι από τους εκλεγμένους της Πανσπουδαστικής πως, «δεδομένης της συμμετοχής μας στη διοργάνωση της αντιπολεμικής συναυλίας των Φ.Σ. Ιωαννίνων την Τρίτη 12/12 θα πρέπει να δώσουμε 50€ ως Σύλλογος, καθώς και άλλα έξτρα 100€ ως ‘δάνειο’ σε υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους που δεν έχουν χρήματα στα ταμεία τους».

Η φοιτητική παράταξη Resistance τονίζει: «Η θέση μας ήταν και είναι καθαρή: Κανένας αποκλεισμός του φοιτητικού σώματος από δράσεις και αποφάσεις που παίρνονται στο όνομά του! Θεωρήσαμε δεδομένο πως από τη στιγμή που κανένας φοιτητής δεν ενημερώθηκε αναλυτικά για τον τρόπο διεξαγωγής της συναυλίας, το μέρος, την ώρα, τα συγκροτήματα που θα πάρουν μέρος, πόσο μάλλον για οποιαδήποτε οικονομική εμπλοκή δεν είναι δυνατό να δοθούν, έτσι απλά, τα μισά περίπου χρήματα από το ταμείο του συλλόγου».

Συμπληρώνει ακόμα ότι η συναυλία «περιορίστηκε στις δυνάμεις της ΠΚΣ και όσων η ίδια «ενέκρινε» μην εμπλέκοντας στη πράξη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των σχολών. Ενισχύοντας τη θέση μας, τονίζουμε πως δεν υπήρξε, τουλάχιστον, μισό ψήφισμα να κατατεθεί στο όργανο, έτσι ώστε ανά πάσα ώρα να μπορούμε να αιτιολογήσουμε που πήγε το ποσό αυτό, φέρνοντας εμάς εκτεθειμένους στη διαχείριση του ταμείου».

Προσθέτει ακόμα ότι η Πανσπουδαστική ζήτησε την οικονομική εμπλοκή της πρυτανείας στην διοργάνωση. «Η αντιμετώπιση τόσο των Φοιτητικών Συλλόγων, όσο και των Εργατικών Σωματείων/ Συνδικάτων ως ομπρέλα δράσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με την ευγενική χορηγία είτε της Πρυτανείας σε αυτήν την περίπτωση, είτε της Περιφέρειας Ηπείρου στη διοργάνωση του καθιερωμένου γλεντιού του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων απέχει κατά πολύ από την αυτοοργάνωση των Συλλόγων και των Σωματείων, καθώς και από την οικονομική τους ανεξαρτησία από το κράτος και τους φορείς του», καταλήγει το σχήμα.

Διευκρινίζει ότι δεν διαφωνεί με το σκοπό αυτών των εκδηλώσεων, με πολιτικό περιεχόμενο, ειδικά στην περίπτωση εκδηλώσεων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. «αρκεί, τέτοιες δράσεις να διαμορφώνονται ‘από τα κάτω’ σε ένα πλαίσιο συνδιαμόρφωσης με τους ίδιους φοιτητές και το σώμα της Γενικής Συνέλευσης)» και προσθέτει το εξής:

Ότι την περασμένη Πέμπτη, η Πανσπουδαστική κάλεσε διοικητικό συμβούλιο «προτείνοντας και περνώντας την αναδιανομή των εδρών, ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο του οργάνου του Συλλόγου Ιατρικής. Η πρότασή της περιελάμβανε την απομάκρυνση του σχήματός Resistance- E.A.A.K. από το ταμείο του συλλόγου, καθώς αποτιμήθηκε, μονομερώς, ακατάλληλο στη διαχείριση των χρημάτων του». Κρίνουμε την πρόταση αυτή συγκεντρωτική και απολυταρχική η οποία αποκρυσταλλώνει το πως μέλη της

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back