Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

«Ιανός»: Κλειστές πορθμιακές γραμμές, αναμένονται κύματα 7 μέτρων

Εικόνα του άρθρου «Ιανός»: Κλειστές πορθμιακές γραμμές, αναμένονται κύματα 7 μέτρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2020, 10:55
ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα προστασίας των πολιτών και αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων αποφασίστηκαν την Πέμπτη στην έκτακτη σύγκληση των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που έγινε χτες μέσω τηλεδιάσκεψης, στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λευκάδας, Κέρκυρας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των κατά τόπους δήμων, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας, Κέρκυρας και Παξών για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από την επικείμενη κακοκαιρία που φέρεται να προκαλέσει ο «μεσογειακός κυκλώνας Ιανός».

Στην έκτακτη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει ισχυρή σύσταση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης μέσω των αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων, μετά από συνεννόηση με ΕΛ.ΑΣ. για περιορισμό των μετακινήσεών τους σε όλη την επικράτεια των νησιών έως απόψε, 18 Σεπτεμβρίου, να υπάρχουν μηχανήματα έργου έτοιμα για άμεση ανταπόκριση, από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Δήμων κάθε νησιού, να παραμείνουν για προληπτικούς λόγους κλειστά τα σχολεία αύριο σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στα δυτικά πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ελβετίας, παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, ανατολικά της Ιθάκης. Οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν με ιδία μέσα στην ακτή και είναι καλά στην υγεία τους.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ιστιοφόρο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ.

Μέχρι και τα 7 μέτρα θα φτάσουν τα κύματα στα νησιά του κεντρικού Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 18/09/2020, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός», η οποία παίρνει τα χαρακτηριστικά του μεσογειακού κυκλώνα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας, λόγω του κυκλώνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back