ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Hyperloop: Το μέλλον στις μεταφορές (video)

Εικόνα του άρθρου Hyperloop: Το μέλλον στις μεταφορές (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2016, 21:06
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τα νέα από το πεδίο των μεταφορών είναι πολλά υποσχόμενα, καθώς το Hyperloop είναι έτοιμο να μεταφέρει επιβάτες από Ντουμπάι στο Άμπου Ντάμπι σε 12 λεπτά. 

H Hyperloop One ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να παρουσιάσει μία συγκοινωνιακή σύνδεση μήκους 159.4 χιλιομέτρων, την οποία θα μπορεί να καλύπτουν οι κάψουλες μεταφοράς του Hyperloop μέσα σε 12 λεπτά. Οι συγκοινωνιακές αρχές του Ντουμπάι και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βρίσκονται σε συνεννόηση με την Hyperloop One, προκειμένου να γίνει μία δοκιμή του συστήματος σε πραγματικές συνθήκες.


To επεξηγηματικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Hyperloop δείχνει τη διαδικασία επιβίβασης στο Hyperloop με ειδικούς κλωβούς μεταφοράς, οι οποίοι ενώνονται σε τετράδες και συνθέτουν το κάθε βαγόνι του συστήματος ταχείας μεταφοράς. Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι το βίντεο της Hyperloop δείχνει πως το τρένο υψηλής τεχνολογίας μπορεί να φτάνει μέχρι και σε ταχύτητες 1100 χιλιομέτρων την ώρα. Η ίδια απόσταση που θα καλύπτει το Hyperloop σε 12 λεπτά, μπορεί να καλυφθεί σε 2 ώρες με ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα είναι έτοιμο για την εμπορική του χρήση το Hyperloop One, το οποίο και θα μπορεί να βρει εφαρμογή και για την μεταφορά εμπορευμάτων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back